facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Κατρούγκαλος: Να πάψουν μερικοί συνταξιούχοι να είναι πιο ίσοι από άλλους

Το νόημα της κυβερνητικής πρότασης στους δανειστές είναι να υπάρξουν ενιαίοι κανόνες για την καταβολή εισφορών και τον υπολογισμό των παροχών και να πάψουν μερικοί συνταξιούχοι να είναι πιο ίσοι από τους άλλους δηλώνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Εξετάζουμε κάθε δυνατό τρόπο ανάκτησης των λεηλατημένων πόρων των ταμείων, με ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής. Συζητάμε ιδιαίτερα θετικά τις προτάσεις για απόδοση των εισφορών "στην πηγή", π.χ. με υπολογισμό επί του τζίρου των επιχειρήσεων και με απευθείας απόδοσή τους, στην περίπτωση των μισθωτών, από τις τράπεζες μέσω των οποίων πληρώνονται οι μισθοί» σημειώνει.

Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαιώνει εκ νέου ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εισαχθούν εισοδηματικά κριτήρια στην απονομή των συντάξεων, και ότι οι όποιες περικοπές σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι οριζόντιες, και είναι πιθανόν να αποφευχθούν «με ισοδύναμες εξοικονομήσεις και εισπράξεις εισφορών.»

Η ουσία, κατά τον υπουργό, είναι «να ενοποιηθεί και να εξορθολογιστεί το λεηλατημένο και άδικο από τις παλαιοκομματικές κυβερνήσεις ΝΔ. και ΠΑΣΟΚ δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, χωρίς να θυσιάζονται τα δικαιώματα της νέα γενιάς».

«Εντείνουμε παράλληλα τους σχετικούς ελέγχους, πράγμα που αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Ήδη, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία τής Εργάνη, η αδήλωτη εργασία περιορίστηκε στο χαμηλότερο καταγραμμένο ποσοστό της, 11,7% τονίζει.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news