facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Μοσκοβισί: Κοινό συμφέρον Ελλάδας και Ευρώπης να αποφύγουμε ένα «νέο δράμα»

Διπλωματικό μήνυμα προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση πως η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει και να υποστηρίξει την Ελλάδα, αλλά με προϋπόθεση την τήρηση των συμφωνηθέντων, έστειλε προσερχόμενος στο Eurogroup ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Είναι στο «κοινό συμφέρον» της Ελλάδας και της Ευρώπης να αποφύγουμε ένα «νέο δράμα, μια νέα τραγωδία», σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση» από την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Το ζητούμενο, είπε, είναι να υπάρχει μια κυβέρνηση που θα έχει την «πολιτική βούληση» να φέρει σε πέρας τις μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας με νόημα ότι η λέξη-κλειδί για την Αθήνα είναι η λέξη «υλοποίηση».

Καθ’ αυτόν τον τρόπο, η Αθήνα να μπορέσει να λάβει τα «τεράστια ποσά» που προβλέπει το νέο πρόγραμμα στήριξης, που περιλαμβάνουν τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και δεκάδες δισεκατομμύρια με τη μορφή κονδυλίων για επενδύσεις.

Παράλληλα ωστόσο, ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι βλέπει θετικά σινιάλα από την Ελλάδα, και χαιρέτισε τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για εφαρμογή του Μνημονίου. Χαιρέτισε ακόμα την επιστροφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Ο επίτροπος υπογράμμισε ότι η Κομισιόν είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να βοηθήσει τη χώρα μας, με μόνιμο στόχο τη επιστροφή της στη «σταθερότητα» και την «ανάπτυξη» εντός ευρωζώνης.

«Αλλά πρέπει επίσης να επαγρυπνούμε. Αυτές οι δεσμεύσεις πρέπει να υλοποιηθούν, αυτά τα προαπαιτούμενα πρέπει να ψηφιστούν», συμπλήρωσε με νόημα.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news