facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Αλεξιάδης: Οι έλεγχοι για τη μεγάλη φοροδιαφυγή θα ξεκινήσουν από ΜΜΕ και πολιτικούς

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και πολιτικοί θα είναι δύο από τις πρώτες ομάδες που θα ελέγξει το υπουργείο Οικονομικών το επόμενο πεντάμηνο σύμφωνα με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη.

«Θέλουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες με ΜΜΕ και πολιτικούς. Όπου υπάρχουν εισαγγελικές παραγγελίες αυτές πρέπει να κλείσουν. Γιατί θέλουμε και αυτοί οι άνθρωποι να βγουν καθαροί στην κοινωνία γιατί έλεγχος δεν σημαίνει ότι είσαι παράνομος» εξήγησε την επιλογή του ο κ. Αλεξιάδης.

Για το 2016 ο σχεδιασμός κατά τον κ. Αλεξιάδη περιλαμβάνει ομίλους που φοροδιαφεύγουν με ενδοομιλικές συναλλαγές, ΜΜΕ που έχουν φορολογικά θέματα, προθημευτές του Δημοσίου κ.α.

Όσον αφορά τη χρήση πλαστικού χρήματος ο κ. Αλεξιάδης είπε στο ΒΗΜΑFM ότι «δεν θα ξεκινήσουμε να πούμε ότι από 1η Ιανουαρίου όλοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν πιστωτικές μηχανές. Ο χώρος εστίασης και διασκέδασης όμως θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα».

«Η χρήση πλαστικού χρήματος στην Ελλάδα θα επεκταθεί αντιγράφοντας τα θετικά παραδείγματα χωρών. Θα κάνουμε ένα συνδυασμό. Σε ό,τι αφορά το κομμάτι των πιστωικών καρτών θα υπάρχουν κίνητρα και για επιχειρήσεις και για πολίτες αλλά και αυστηρότατες κυρώσεις. Δεν έχω αυταπάτη ότι θα πιάσουμε σε 3 μήνες τα 15-20 δισ. που χάνουμε κάθε χρόνο» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Αλεξιάδης στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ. «Δεν θα ξεφύγει κανείς» τόνισε αν και παραδέχθηκε ότι «δεν θα προλάβουμε την υπόλοιπη λίστα μέχρι το τέλος του χρόνου» επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα στοιχεία που ο ίδιος παρουσίασε στη Βουλή σύμφωνα με τα οποία το 2015 και επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε 80 νέα πρόσωπα της λίστας, ενώ ολοκληρώθηκαν οι έρευνες μόλις 38 περιπτώσεις.

«Θα προτείνουμε στους Θεσμούς και πιστεύουμε ότι θα δεχθούν να παραταθεί για ένα χρόνο η παραγραφή (σ.σ. η παραγραφή ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου)» είπε ο κ. Αλεξιάδης καθώς με βάση τα στοιχεία συνολικά από τους 2.062 μεγαλοκαταθέτες, οι 1.581 δεν έχουν «ενοχληθεί» από τις αρμόδιες αρχές ενώ από τους 481 που ελέγχονται μόλις για 136 έχει ολοκληρωθεί η έρευνα.

Ερωτηθείς γιατί θα πρέπει να ερωτηθούν οι θεσμοί γι' αυτό ομολόγησε ότι «κάθε νομοθέτημα που θα φέρουμε στη Βουλή βάσει συμφωνίας θα πρέπει να έχει την έγκριση από τους Θεσμούς. Δεν μπορούμε να νομοθετούμε μόνοι μας στο πλαίσιο της συμφωνίας».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news