facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Ολάντ: Πρέπει να δούμε το θέμα των πλειστηριασμών

Μετά το χρέος, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να μετρήσει στα θετικά μία ακόμα δήλωση του Γάλλου προέδρου. Αυτή για τα κόκκινα δάνεια. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Φρ. Ολάντ δήλωσε πως πρέπει να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα και μια ευελιξία στην αξιολόγηση. «Αυτό που ανησυχεί πολλούς Ελληνες είναι αυτά τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, μια νέα απειλή για τις οικογένειες. Πρέπει να ξαναδούμε το όριο κάτω από το οποίο δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση».
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις από την Αθήνα και ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να ξεκινήσει μετά η συζήτηση για το χρέος.
«Βλέπουμε σήμερα ότι έχει εγκαταλειφθεί η ιδέα του Grexit», υποστήριξε.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στο γεγονός πως η χώρα είναι αποφασισμένη να τηρήσει τη συμφωνία που υπέγραψε, παρότι υπάρχουν μέτρα που ψηφίστηκαν στα οποία διαφωνεί. Τόνισε όμως ότι πρέπει να υπάρξει διαπραγμάτευση για όλα αυτά που δεν οριστικοποιήθηκαν το καλοκαίρι, μεταξύ των οποίων και η διαχείριση των κόκκινων δανείων.

Τσίπρας: Θέλουμε να είμαστε πυλώνας σταθερότητας

Με τα συλλυπητήρια προς τον Γάλλο πρόεδρο για το τροχαίο ατύχημα με τους 42 νεκρούς στη Γαλλία, ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου με τον Φρανσουά Ολάντ ο πρωθυπουργός.
Επιβεβαιώνουμε σήμερα τη στρατηγική σχέση που μας συνδέει με τη Γαλλία, είπε ο πρωθυπουργός. Η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος εδώ και χρόνια. «Ο Γάλλος πρόεδρος ήρθε σε μια στιγμή που η Ελλάδα έχει την ανάγκη να μετατραπεί από μέρος της κρίσης σε μέρος της λύσης.
Πιστεύουμε ότι τόσο η οικονομική κρίση, που παραμένει ως απειλή στην ευρωζώνη, όσο και η προσφυγική κρίση πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού. Θέλουμε να αναδειχτεί η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Να φύγει από το τραπέζι η ανόητη συζήτηση για Grexit»

Τον περασμένο Ιούλη περάσαμε δύσκολες στιγμές, όμως οι δύσκολες στιγμές ενώνουν τους ανθρώπους. Ο Φρανσουά ήταν ένας από τους ανθρώπους που με έπεισε να δεχτώ ένα δύσκολο συμβιβασμό, με στόχο να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη, σε πείσμα ακραίων δυνάμεων που ήθελαν διαίρεση της Ευρώπης, σχέδια που ίσως δεν έχουν ακόμα εγκαταλείψει.
Το μήνυμα της συνάντησης πρέπει να είναι ότι η ανόητη συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη πρέπει να φύγει από το τραπέζι. Η Ελλάδα πρέπει να βγει από την πολύχρονη κρίση που τη μαστίζει. Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει -και σε αυτή την επιτυχία κρίνεται η επιτυχία της Ευρώπης.

«Να μην επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος»

Προϋπόθεση είναι να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Παράγοντας που κρίνει την πορεία είναι η κοινωνική συνοχή. Παρεμβάσεις που απειλούν την κοινωνικη ειρήνη είναι παρεμβάσεις που στέκονται ενάντια στην κοινή προσπάθεια.
Η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία, όχι σύμφωνο παράδοσης και διάλυσης της κοινωνικής συνοχής. Οσοι δεν το καταλαβαίνουν, θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην περιοχή και την ίδια την Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Γαλλία μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή. «Θέλουμε μια αξιοκρατική δημόσια διοίκηση», είπε και τόνισε ότι η διμερής συμφωνία συνεργασίας θα βοηθήσει στην παροχή τεχνογνωσίας.
Αναφορικά με το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός είπε ότι αναδείχτηκε η σημασία του σχεδίου μετεγκατάστασης και η δημιουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων στα πέντε νησιά που σηκώνουν το μεγάλο βάρος.

Ολάντ: Πρέπει να ακούσουμε τους Έλληνες

Η Γαλλία είναι πάντα σύμμαχος της Ελλάδας, ξεκαθάρισε ο Γάλλος πρόεδρος. Το ελληνικό έθνος μπορεί να έχασε πολλά τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν έχασε την ψυχή του, τόνισε.
«Αν κινητοποιήθηκα τόσο πολύ δεν το έκανα μόνο για λόγους πολιτικής. Θεωρώ ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης». Ο πρώτος που το είπε αυτό ήταν ο Ντε Γκολ, τόνισε.
Η Γαλλία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα καθώς οι συζητήσεις συνεχίζονται. Η Ευρώπη χρησιμοποιεί ευφάνταστες λέξεις που δεν σημαίνουν τίποτα. Τι σημαίνει «αξιολόγηση»; αναρωτήθηκε.
Πρέπει να ακούσουμε τους Ελληνες, που λένε ότι θέλουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία, κάτι απαραίτητο για να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα.
Αυτοί που διαπραγματεύονται πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους, συμπλήρωσε. Εμείς δεν μπορούμε να κινηθούμε μόνοι. Πρέπει να συζητήσουμε για τις μεταρρυθμίσεις, την προώθηση επενδύσεων και την επιστροφή χρημάτων από το εξωτερικό.
Για το μεταναστευτικό, ο Φρ. Ολάντ τόνισε ότι η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ευρώπης. Συνολικά 500.000 πρόσφυγες υποδέχτηκε η χώρα και αυτό είναι ένα βάρος για την Ελλάδα.
«Πρέπει να δημιουργήσουμε τα hot spots και να στηρίξουμε οικονομικά και με εξοπλισμό την Ελλάδα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι χρειάζεται ευρωπαϊκή ακτοφυλακή.
Οπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος, πρέπει να συνεργαστούμε με χώρες εκτός ΕΕ που υποδέχονται μετανάστες, όπως η Τουρκία. Πρέπει να τη βοηθήσουμε αλλά και αυτή πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις. Πρέπει να δημιουργηθούν κέντρα στην Τουρκία, ώστε να μη φτάνουν όλοι οι μετανάστες στην Ελλάδα. Ξεκαθάρισε επίσης ότι αυτοί που δεν είναι πρόσφυγες πρέπει να επιστρέψουν.
Αναφορικά με το κυπριακό, σημείωσε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να οδηγήσουν σε μια λύση. Για το συριακό πρόβλημα ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μείνει ο Ασαντ στην εξουσία, αλλά και ότι πρέπει να χτυπηθεί ο ISIS.

Ολάντ: Πρέπει να δούμε το όριο για τους πλειστηριασμούς

Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Η Ελλάδα δεν το αμφισβητεί, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος. Αυτό που ζητά και το κατανοώ είναι ότι πρέπει να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα και μια ευελιξία. Αυτό που ανησυχεί πολλούς Ελληνες είναι αυτά τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, μια νέα απειλή για τις οικογένειες. Πρέπει να ξαναδούμε το όριο κάτω από το οποίο δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση, συμπλήρωσε.
Αυτή η συζήτηση έγινε μεταξύ ημών, το θέμα μπήκε στο τραπέζι και του ραντεβού Τσακαλώτου-Σαπέν και θα πρέπει να συνεχιστεί στην Ευρώπη και να ληφθούν κάποιες αποφάσεις, πιθανά σε επίπεδο Eurogroup, είπε ο Φρ. Ολάντ. Αν η Ελλάδα τηρήσει τις υποχρεώσεις της, θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, ξεκαθάρισε.
«Η Ελλάδα προχώρησε πολύ γρήγορα στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων», είπε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, «ακόμα και όταν έχουμε εκφράσει τις αμφιβολίες μας για ορισμένες εξ αυτών. Θέλουμε να τηρήσουμε τις συμφωνίες και να τηρηθούν οι συμφωνίες.
Είναι άλλο πράγμα αυτό, όμως, από το να πιστεύουν κάποιοι ότι είμαστε ένας κατάδικος που θα πρέπει να πληρώσει μια ποινή».
«Θέματα που δεν έχουν κλείσει στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης πρέπει να συζητηθούν», ξεκαθάρισε. «Η μετατροπή της Ελλάδας σε μια αρένα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δεν μπορεί να γίνει δεκτή όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από όλη την Ευρώπη».
Οπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μέχρι το τέλος Νοέμβρη θα έχουμε ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις μας στο ακέραιο και μέχρι τέλος Δεκέμβρη θα έχει γίνει η ανακεφαλαιοποίηση. Αμέσως μετά θα πρέπει να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος.
euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news