facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Αλαλούμ με τις τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης

Αλαλούμ με το πετρέλαιο θέρμανσης, μόλις δυο εβδομάδες πριν από την έναρξη της διανομής του. Το υπ. Οικονομικών δυσκολεύεται να εφαρμόσει το μέτρο του μνημονίου που προβλέπει μείωση της δαπάνης για το επίδομα θέρμανσης κατά 50% την τρέχουσα σεζόν.

Θα μειωθεί το ύψος του επιδόματος κατά το ήμισυ, θα αλλάξουν τα κριτήρια ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των δικαιούχων ή θα υλοποιηθεί η προεκλογική δέσμευση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 63 ευρώ το χιλιόλιτρο από 230 ευρώ που είναι σήμερα; Το παρήγορο για τους καταναλωτές είναι σε όποιο σενάριο και εάν καταλήξει το υπ. Οικονομικών, η τιμή θα διαμορφωθεί από χαμηλά έως πολύ χαμηλά επίπεδα, λόγω της συγκυρίας των χαμηλών τιμών του αργού.

Ως επικρατέστερο σενάριο εμφανίζεται, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ο περιορισμός των δικαιούχων μέσω της αυστηροποίησης των κριτηρίων, καθώς η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τις επιπτώσεις που θα έχει το ισοδύναμο μέτρο της μείωσης του επιδόματος των 0,35 ευρώ το λίτρο για τα χαμηλά εισοδήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών έχουν βάλει ήδη κάτω τη βάση δεδομένων των 230.000 περυσινών δικαιούχων και επανεξετάζουν τα κριτήρια, εισοδηματικά και περιουσιακά, έτσι ώστε να περιοριστούν στον επιθυμητό αριθμό που θα καλύψει τον στόχο για μείωση του συνολικού επιδόματος κατά 50%.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα το υπ. Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα κριτήρια διάθεσης του επιδόματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι πρώτες αναπροσαρμογές θα γίνουν στα ανώτατα όρια των κατοικιών που προβλέπονται για τους δικαιούχους βάσει του περσινού προγράμματος, όπως και των ορίων για τα κυβικά των ΙΧ, αυτοκινήτων και σκαφών,

Οι φορείς εκπροσώπησης των πρατηριούχων και διανομέων καυσίμων επικαλούνται τις προεκλογικές εξαγγελίες των κυβερνητικών στελεχών και ζητούν την επιστροφή του ΕΦΚ στα επίπεδα του 2011. Να σημειωθεί ότι την περσινή χειμερινή σεζόν ο φόρος είχε διαμορφωθεί λίγο χαμηλότερα από τα 330 ευρώ ανά χίλια λίτρα, στα 230 ευρώ, κι έτσι οι καταναλωτές αγόραζαν τις αναγκαίες ποσότητες λίγο πάνω από το 1 ευρώ το λίτρο ή τα 1.000 ευρώ τα χίλια λίτρα.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news