facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Δούρου κατά Σπίρτζη για τις καταστροφές: Δεν φταίει η Περιφέρεια αλλά το υπ. Υποδομών

Κόντρα ανάμεσα στην περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Υποδομών ξέσπασε για τις καταστροφές στη δυτική Αττική μετά τις έντονες βροχοπτώσεις της Πέμπτης στην Αθήνα. Η Ρένα Δούρου με ανακοίνωσή της «δείχνει» το υπουργείο Υποδομών για τις ευθύνες σχετικά με την κατάσταση στο ρέμα της Εσχατειάς, στα όρια του οποίου βρισκόταν το τριώροφο που κατέρρευσε την Πέμπτη στο Καματερό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυρίας Δούρου «η μελέτη για τα έργα διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σύμφωνα με τη μελέτη του Υπουργείου στο συγκεκριμένο σημείο θα κατασκευασθεί κιβωτοειδής αγωγός εσωτερικών διαστάσεων 6,0μx4,0μ, ο οποίος θα διέρχεται σε απόσταση 6 μέτρων περίπου από την υπόψη οικοδομή. Ενδιάμεσα η κοίτη του ρέματος θα παραμένει ανοιχτή, προφανώς για να ενσωματωθεί σε μελλοντικά έργα ανάπλασης».

Κατά την κυρία Δούρου η Περιφέρεια της οποίας προΐσταται «έχει την αρμοδιότητα της συντήρησης του ρέματος, που σημαίνει καθαρισμό σε τακτά χρονικά διαστήματα και την προσωρινή και τοπικού χαρακτήρα προστασία των πρανών».

Επιχειρεί, επίσης, να καθησυχάσει όλους όσοι βρίσκονται κοντά σε ρέματα υπογραμμίζοντας ότι «όλα τα φρεάτια (σ.σ. που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας) έχουν πρόσφατα συντηρηθεί και βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε πολύ καλή κατάσταση».

Φωτογραφίες πριν την κατάρρευση του σπιτιού στο Καματερό




Φωτογραφίες μετά την κατάρρευση του σπιτιού στο Καματερό


Το κτίριο στο Καματερό είχε εκκενωθεί από πέρυσι, με ενέργειες της Περιφέρειας σύμφωνα με την οποία είχαν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις υποστήριξης της τριώροφης οικοδομής -που είχε νομιμοποιηθεί. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν αρκετές και το κτίριο κατέρρευσε.






Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής έχει ως εξής:

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενεργοποίησε όλο το μηχανισμό της Περιφέρειας, έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή τις αρμόδιες διευθύνσεις των υπηρεσιών της Περιφέρειας και ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της κατάστασης.

Άμεσα με την εκδήλωση των φαινομένων, μηχανικοί της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται στα σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα.

Συνεργεία επιβλέπουν όλα τα φρεάτια και τα ρέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Σημειώνεται ότι όλα τα παραπάνω έχουν πρόσφατα συντηρηθεί και βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε πολύ καλή κατάσταση.

Στο σημείο που σημειώθηκε το σοβαρό περιστατικό με την πτώση του τριώροφου οικήματος, στο ρέμα της Εσχατιάς, βρέθηκαν οι: ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Σπύρος Τζόκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Ιωάννα Τσούπρα, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ήδη μέσω της Πολιτικής Προστασίας έχουν σπεύσει συνεργεία για την απομάκρυνση των υλικών που εμποδίζουν την κανονική  ροή του ρέματος.

Σχετικά με το ανωτέρω συμβάν, ενημερώνουμε ότι: η μελέτη για τα έργα διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σύμφωνα με τη μελέτη του Υπουργείου στο συγκεκριμένο σημείο θα κατασκευασθεί κιβωτοειδής αγωγός εσωτερικών διαστάσεων 6,0μx4,0μ, ο οποίος θα διέρχεται σε απόσταση 6 μέτρων περίπου από την υπόψη οικοδομή. Ενδιάμεσα η κοίτη του ρέματος θα παραμένει ανοιχτή, προφανώς για να ενσωματωθεί σε μελλοντικά έργα ανάπλασης.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει την αρμοδιότητα της συντήρησης του ρέματος, που σημαίνει καθαρισμό σε τακτά χρονικά διαστήματα και την προσωρινή και τοπικού χαρακτήρα προστασία των πρανών. Ήδη είναι σε εξέλιξη η δημοπράτηση έργου προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ για αποκατάσταση των πρανών σε διάφορα ρέματα της Αττικής.

Τέλος, η οριστική αντιμετώπιση του θέματος στο ρέμα της Εσχατιάς θα λυθεί με την ολοκλήρωση της κατασκευής των έργων διευθέτησης από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Κοινή δήλωση Σπίρτζη-Δούρου με την οποία διαψεύδουν τα περί κόντρας

Με αφορμή την αναπαραγωγή ανυπόστατων και αβάσιμων δημοσιευμάτων, που δεν υπηρετούν την ενημέρωση του πολίτη αλλά εσκεμμένα παραπληροφορούν, υπογραμμίζουμε ότι :

1. Η συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και της Περιφέρειας Αττικής είναι άριστη.

2. Οι αρμοδιότητες των δύο δημόσιων φορέων είναι απολύτως διακριτές και εντάσσονται στην κοινή προσπάθεια της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Περιφέρειας.

3. Η κοινή αυτή προσπάθεια βρίσκεται αντιμέτωπη με τις χρόνιες παθογένειες και αυθαιρεσίες σε όλα τα επίπεδα – σοβαρές παθογένειες και αυθαιρεσίες πολλών δεκαετιών που δεν μπορούν να αναταχθούν μέσα σε λίγους μήνες.

4. Οι συντονισμένες ενέργειες Υπουργείου και Περιφέρειας αποσκοπούν στην εξάλειψη όλων των στρεβλών καταστάσεων στο μέτρο του δυνατού και σύμφωνα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας στη συγκεκριμένη συγκυρία.

5. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται άλλωστε και η προγραμματισμένη συνάντησή μας την ερχόμενη εβδομάδα.

6. Όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού και εκ του πονηρού, καθώς επιχειρείται η δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων σε βάρος της πραγματικότητας και σε βάρος της συλλογικής προσπάθειας για την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος.

7. Σε αγαστή συνεργασία οι υπηρεσίες του κεντρικού κράτους και της Περιφέρειας, εκφράζοντας κι εμπράκτως τη συμπαράστασή τους στους πληγέντες συμπολίτες μας, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί για τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας στις ευάλωτες περιοχές, όπως επίσης και για την άμεση καταγραφή των ζημιών και στήριξη των πληγέντων.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news