facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Έρχεται μπαράζ αγροτικών κινητοποιήσεων

Τη διενέργεια κινητοποιήσεων στο προσεχές δεκαήμερο αποφάσισε σήμερα Τετάρτη η Πανελλήνια Πρωτοβουλία Αγροτών Ελλάδας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχαν εκπρόσωποί της με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Σε πρώτη φάση θα πραγματοποιηθούν κατά τόπους συγκεντρώσεις κι έπειτα οι αγρότες θα κατεβάσουν τα τρακτέρ τους σε κεντρικά σημεία δηλώνει ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας, η οποία εκπροσωπεί 63 αγροτικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα:

«Η κυβέρνηση», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, «προχωρά στο πρόγραμμα όπως έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές, χωρίς να υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική για τον αγροτικό τομέα».

Με κινητοποιήσεις προειδοποίησε νωρίτερα και η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, οι οποίες όμως θα καθοριστούν όταν προσδιοριστούν τα μέτρα μετά τις συζητήσεις που θα έχει η κυβέρνηση με τους εταίρους. «Κόκκινη» γραμμή για τους αγρότες είναι ο τρόπος φορολόγησής τους και οι αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στις σημερινές διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους των αγροτών υπογράμμισε ότι στόχος είναι η προστασία του κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και η διαφορετική και δίκαιη μεταχείρισή τους. Επιδίωξη είναι ο επαναπροσδιορισμός του κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, με κριτήριο το εισόδημα του κατά 50% και πλέον, να προέρχεται από αγροτική δραστηριότητα.

Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί η υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία διατίθεται ποσό ύψους 666.511 ευρώ για την πρόσληψη στον Οργανισμού Ελέγχου και Πληρωμής των Κοινοτικών Ενισχύσεων εννέα διακριθέντων αθλητών, σε βάρος του προϋπολογισμού του ΟΠΕΚΕΠΕ, την ώρα που χιλιάδες δικαιούχοι κοινοτικών ενισχύσεων συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι από οφειλόμενα ποσά παρελθόντων ετών.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news