facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Κτηματολόγιο: Θέμα ασυμβίβαστου για τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο

Θέμα ασυμβίβαστου που ισοδυναμεί ακόμη και με παύση των καθηκόντων τους, ανοίγει η παραμονή στα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα άρα και στην είσπραξη δύο μισθών, για τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ.

Πρόκειται για τους καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Βύρων Νάκο, τοπογράφο μηχανικό και Βασίλη Βεσκούκη ηλεκτρολόγο μηχανικό, οι οποίοι δύο μήνες μετά την έγκριση του διορισμού τους στο ΔΣ από τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Πάνο Σκουρλέτη, εμφανίζονται να αμοίβονται και από το Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με πληροφορίες το ασυμβίβαστο που προκύπτει για τα δύο μέλη του ΔΣ της ΕΚΧΑ επιβεβαιώθηκε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας την περασμένη Τρίτη, όταν οι δύο καθηγητές παραδέχτηκαν ότι δεν έχουν κάνει αναστολή καθηκόντων, όπως ορίζει με σαφήνεια ο νόμος. Αρκέστηκαν μάλιστα να δηλώσουν ότι έχουν κάνει σχετικό ερώτημα στην Σύγκλητο ενώ αίσθηση έκανε το σχόλιό τους ότι οι μισθοί που λαμβάνουν από το Πολυτεχνείο (1.600 ευρώ ο Πρόεδρος και 850 ο Αντιπρόεδρος), δεν είναι τόσο μεγάλοι για να γίνονται αντικείμενο συζήτησης! Αξιοσημείωτο είναι ότι ο μισθός του Προέδρου στην ΕΚΧΑ είναι περίπου 2.500 ευρώ καθαρά (4.000 μικτά) που λίγα πλέον στελέχη της διοίκησης λαμβάνουν και λίγο χαμηλότερος ο μισθός του Αντιπροέδρου.

Το θέμα απασχολεί τις τελευταίες μέρες και το υπουργείο Περιβάλλοντος, με την πολιτική ηγεσία όμως να τηρεί σιγή ασυρμάτου καθώς δεν φαίνεται να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για την στάση που θα κρατήσει στα δύο μέλη του Κτηματολογίου. Εάν μάλιστα ευσταθούν οι πληροφορίες ότι στην ΕΚΧΑ σχεδιάζουν λογιστικό συμψηφισμό μεταξύ των δύο μισθών(!), προκειμένου να βγουν λάδι τα δύο πρόσωπα, τότε στο υπουργείο προσπαθούν μάλλον να κερδίσουν χρόνο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προχθές υπήρξε συνάντηση του κ. Σκουρλέτη με την διευθύνουσα σύμβουλο της ΕΚΧΑ κ. Χριστίνα Κλωνάρη και τον κ. Νάκο. Τι διεμήφθη σε αυτό το ραντεβού δεν έχει γίνει γνωστό, εκτιμάται όμως ότι συνδέεται άμεσα με την απασχόληση των δύο καθηγητών στο Πολυτεχνείο και το Κτηματολόγιο. Αξιοσημείωτο είναι ότι ανάλογη περίπτωση στο υπουργείο Περιβάλλοντος είναι η Γενική Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ρένα Κλαμπατσέα, επίκουρη καθηγήτρια στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ. Η τελευταία ωστόσο από το περασμένο Ιούλιο, έκανε αναστολή καθηκόντων με την σχετική διαπιστωτική πράξη του υπουργείου Παιδείας να έχει αναρτηθεί στην Διαύγεια.

Με βάση το άρθρο 24 του νόμου 4009/2011 (Δομή, Λειτουργία Διασφάλιση της Ποιότητας των Σπουδών) η παραβίαση του ασυμβίβαστου συνεπάγεται την υποχρεωτική παραπομπή μέσω του Πρύτανη ή του υπουργείου Παιδείας στο πειθαρχικό συμβούλιο με την ποινή της οριστικής παύσης καθηκόντων. Τονίζεται δε ότι η αναστολή πιστοποιείται με διαπιστωτική πράξη του υπουργείου. Οι καθηγητές δεν λαμβάνουν αποδοχές από το Ίδρυμα και υποχρεούνται στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών τους.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news