facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Έτοιμες να κλείσουν τα σύνορά τους Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία

Η Βουλγαρία, η Σερβία και η Ρουμανία ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι θα κλείσουν τα σύνορά τους αν η Γερμανία ή άλλες χώρες πράξουν το ίδιο για να σταματήσουν την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός τους, προειδοποιώντας ότι δεν θα επιτρέψουν στην περιοχή των Βαλκανίων να γίνει μία ουδέτερη ζώνη για εγκλωβισμένους μετανάστες.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ανακοίνωσε την απόφαση αυτή έπειτα από συνάντηση που είχε με τους ομολόγους του της Σερβίας και της Ρουμανίας στην πρωτεύουσα Σόφια εν όψει της προγραμματισμένης, αυριανής μίνι συνόδου κορυφής της Ε.Ε. για την προσφυγική κρίση.

«Οι τρεις χώρες, είμαστε έτοιμες, αν η Γερμανία και η Αυστρία κλείσουν τα σύνορά τους, να μην επιτρέψουμε να μετατραπούν οι χώρες μας σε ουδέτερες ζώνες. Θα είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τα σύνορά μας» δήλωσε ο Μπορίσοφ στους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συγκάλεσε εκτάκτως μίνι σύνοδο κορυφής την Κυριακή, στην οποία θα συμμετάσχουν ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες, με στόχο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στα δυτικά Βαλκάνια, όπου χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν να φθάσουν στη Γερμανία έχουν εγκλωβιστεί σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Η Κομισιόν ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη ότι ο Γιούνκερ έχει καλέσει να συμμετάσχουν στη σύνοδο τους επικεφαλής κρατών ή κυβερνήσεων της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της ΠΓΔΜ, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας, της Σλοβενίας και εκπροσώπους οργανισμών που εμπλέκονται στη διαχείριση της κρίσης.

Στόχος της μίνι συνόδου θα είναι η εξεύρεση «κοινών λειτουργικών μέτρων που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν άμεσα».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news