facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγνώρισε το Bitcoin ως νόμισμα

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρώπης σε απόφασή του επισημαίνει πως το Bitcoin θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως νόμισμα. Η απόφαση, που αφορούσε φορολογική υπόθεση, αποτελεί ένα ακόμη βήμα για τη νομιμοποίηση του ηλεκτρονικού εικονικού νομίσματος, η χρήση του οποίου έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις παγκοσμίως.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το capital, αποφάσισε ότι τα χρηματιστήρια bitcoin που μεταβιβάζουν συμβατικά νομίσματα όπως ευρώ ή σουηδική κορώνα σε bitcoin έναντι ενός τέλους, απαλλάσσονται από φόρους προστιθέμενης αξίας, εξαιτίας των κανόνων της ΕΕ που δεν επιτρέπουν τέτοιους φόρους σε μεταβιβάσεις «συναλλάγματος, χαρτονομισμάτων και νομισμάτων που χρησιμοποιούνται ως νόμιμο χρήμα».

Η απόφαση είναι μια σημαντική ώθηση για το bitcoin σε μία από τις μεγαλύτερες περιοχές διαπραγμάτευσης παγκοσμίως, απομακρύνοντας την απειλή των φόρων που θα είχαν αυξήσει το κόστος αγοράς ή χρήσης του εικονικού νομίσματος στην Ευρώπη. Με την εν λόγω απόφαση επιλύεται μια διαφωνία εντός της Ευρώπης σχετικά με το πως θα πρέπει να αντιμετωπίζεται το Bitcoin.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news