facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Γιούνκερ: Στέλνουμε 600 άτομα για να βοηθήσουν στα ελληνικά σύνορα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στείλει 600 άτομα τεχνικό προσωπικό στην Ελλάδα ώστε να τη βοηθήσει στη διαχείριση των συνόρων και τη βελτίωση του συστήματος υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μιλώντας μια ημέρα μετά την βαρυσήμαντη επίσκεψη του τούρκου προέδρου Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, κ. Γιούνκερ προσέθεσε ότι στις 16:00 ώρα Ελλάδος θα δοθεί στη δημοσιότητα το κοινό σχέδιο δράσης Ευρώπης και Τουρκίας.

Σαφή προειδοποίηση για το ενδεχόμενο μαζικού νέου κύματος προσφύγων από τη Συρία έστειλε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, αποκαλύπτοντας πως, σύμφωνα με τις τουρκικές εκτιμήσεις, αν συνεχιστεί η βία ακόμα τρία εκατομμύρια Σύροι μπορεί να μετακινηθούν προς την Τουρκία και την Ευρώπη από την περιοχή του Χαλεπίου.

Απευθυνόμενος στα ευρωπαϊκά κράτη, υπογράμμισε ότι ήλθε η ώρα να εφαρμόσουν την αλληλεγγύη, κι όχι απλώς να την κηρύττουν, ενώ σε μια έμμεση βολή προς τη Σλοβακία – που ετοιμάζει προσφυγή κατά των υποχρεωτικών ποσοστώσεων – σημείωσε ο μη σεβασμός στους κοινούς κανόνες υποσκάπτει την ενδο-ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Ο κ. Τουσκ επισήμανε ότι στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ένοιωσε «απομονωμένος», δεχόμενος κριτική από κάθε κατεύθυνση και άδικες κατηγόριες για τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στους πρόσφυγες.

Χωρίς συνεργασία και αλληλεγγύη, είπε, η Ευρώπη δίνει δικαιώματα σε όλους. «Σύντομα θεοκρατίες θα μας λένε τι σημαίνει θρησκευτική ελευθερία και σύντομα δικτάτορες θα μας λένε πω λειτουργεί η δημοκρατία».

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news