facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Φάλον: Το 5% των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών έχει στόχο το Ισλαμικό Χαλιφάτο

Μόλις η μια στις 20 επιδρομές της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Συρία έχει στόχο τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μάικλ Φάλον.

Όπως ανέφερε ο Φάλον στην εφημερίδα The Sun, οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατέγραψαν ότι το 5% των ρωσικών πληγμάτων είχαν στόχο τους μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης, ενώ η πλειονότητα των επιδρομών στην πραγματικότητα είχε αποτέλεσμα να «σκοτωθούν άμαχοι» ή είχε στόχο μέλη θεωρούμενων ως «μετριοπαθών» οργανώσεων της αντιπολίτευσης οι οποίες μάχονται εναντίον του Άσαντ. Ο ίδιος εκτίμησε πως η ρωσική επέμβαση «περιπλέκει» περαιτέρω την κατάσταση.

Η Ρωσία «παρέχει υποστήριξη στον Άσαντ και διαιωνίζει τα δεινά» του άμαχου πληθυσμού, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας εξάλλου επέμεινε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων την επέκταση της εντολής για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων εναντίον του Ι.Χ., χαρακτηρίζοντας «ηθικά εσφαλμένο» να μην συμμετέχει η βρετανική Πολεμική Αεροπορία στις επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία. Μέχρι σήμερα, η Βρετανία συμμετέχει μόνο στους βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων του Ι.Χ. στο Ιράκ.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news