facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Μυτιλήνη: Περισσότεροι από 48.000 πρόσφυγες σε 5 ημέρες

Ο αριθμός αφίξεων των προσφύγων και των μεταναστών που έφτασαν στην Ελλάδα εκτοξεύτηκε στις 48.000 σε χρονικό διάστημα μόλις πέντε ημερών έως τις 21 Οκτωβρίου, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που φθάνουν σε ευρωπαϊκό έδαφος μέσω της Μεσογείου σε 681.000.

Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Διεθνής Οργανισμός για την Μετανάστευση (ΔΟΜ). Πρόκειται για μια ακόμα εξέλιξη που δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκονται στα νότια της ηπείρου.

«Παρά τις επιδεινούμενες καιρικές συνθήκες, περίπου 48.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν περάσει από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά, με περίπου 9.600 άτομα την ημέρα να διασχίζουν τη θάλασσα κατά τις τελευταίες πέντε ημέρες» ανέφερε ο ΔΟΜ, κάνοντας λόγο για τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων που έχει καταγραφεί σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας αυτόν τον χρόνο.

Η Μυτιλήνη συνεχίζει να δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, όπου κατά τις τελευταίες πέντε ημέρες εμφανίστηκαν στο νησί 27.276 πρόσφυγες. Το ίδιο χρονικό διάστημα στη Χίο έφθασαν 9.750 πρόσφυγες (το καλοκαίρι ο ημερήσιος αριθμός των αφίξεων στο νησί δεν ξεπερνούσε τους 300).

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news