facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Χαρίτσης: 4,5 δισ. από το ΕΣΠΑ "πέφτουν" στην αγορά

Την κινητοποίηση των εργοληπτικών οργανώσεων, ώστε να αξιοποιηθεί η αυξημένη ρευστότητα, να ολοκληρωθούν αποτελεσματικά τα προγράμματα ΕΣΠΑ της τρέχουσας περιόδου (2007-13) και να εκκινήσουν ομαλά εκείνα της νέας περιόδου (2014-20), ζήτησε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εργοληπτικών οργανώσεων.

Οι εκπρόσωποι των εργοληπτών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αναγνώρισαν την ανάγκη επιτάχυνσης της υλοποίησης των έργων, αλλά και την προσπάθεια που έχει καταβληθεί και τα αποτελέσματα που προκύπτουν.
Σημειώνεται ότι ήδη η ροή των πληρωμών έχει σε μεγάλο βαθμό αποκατασταθεί, ικανοποιώντας πλέον περίπου το 75% των αιτημάτων.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις των προηγούμενων μηνών, που πέτυχαν να ενισχύουν τη ρευστότητα και να αντιμετωπίσουν προβλήματα, παλαιότερα, αλλά και εκείνα που προέκυψαν από τα capital controls. Επισήμανε, επίσης, τη σημασία να μετατραπεί η ρευστότητα σε δαπάνες και κάλεσε τους εκπροσώπους των εργοληπτών να κινητοποιηθούν και να ενεργοποιήσουν τις επιχειρήσεις, ώστε να αξιοποιηθεί η αυξημένη ρευστότητα, να ολοκληρωθούν αποτελεσματικά τα προγράμματα της τρέχουσας περιόδου (2007-13) και να εκκινήσουν ομαλά εκείνα της νέας περιόδου (2014-20).

Υπενθυμίζεται ότι στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ρευστότητας συνέβαλε ουσιαστικά το δάνειο 1 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η προκαταβολή μεγάλου μέρους του ποσού (30% και όχι 15% που συνηθίζεται). Η συνεργασία με την ΕΤΕπ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, οι ευνοϊκές παρεμβάσεις εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η μόχλευση των κεφαλαίων, που θα προκύψει, εξασφαλίζουν την αποκατάσταση της ρευστότητας.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news