facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

«Αγώνας δρόμου» 40 ημερών για την ελληνική οικονομία

Ως «κρας τεστ» αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές το Eurogroup της Δευτέρας αφού, και οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν πως η πλέον κρίσιμη συνάντηση, κατά την οποία θα ληφθούν και οι αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης των 3 δισ. ευρώ, θα είναι η 9η Νοεμβρίου.

Οι επόμενες 40 ημέρες είναι κρίσιμες για την κυβέρνηση αφού θα πρέπει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να κλείσει τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό αλλά και να έχει καθοριστεί το ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, την Παρασκευή αναμένεται να καθοριστεί από το κυβερνητικό επιτελείο αυτή η πρώτη λίστα με τα προαπαιτούμενα, η οποία θα παρουσιαστεί από τον Έλληνα Υπ. Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο Eurogroup της Δευτέρας, όπου και αναμένεται να "κλειδώσει".

Η έγκριση της πρώτης λίστας προαπαιτούμενων θα οδηγήσει στην εκταμίευση 2 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία και η έγκριση της δεύτερης θα οδηγήσει στην εκταμίευση 1 δισ. Σαφώς, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ανοίξει τον δρόμο για ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Στη συνέχεια, κυβερνητικό επιτελείο και τεχνικά κλιμάκια, που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα από χθες θα "τρέξουν" την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων ώστε να ξεκινήσει η αξιολόγηση, ει δυνατό, μέσα στον Οκτώβριο, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα για το Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου, όπου και θα αποφασιστεί η εκταμίευση ή μη της δόσης.

Ως εκ τούτου, η συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα πρόκειται να είναι αναγνωριστική και δεν θα ληφθούν ουσιαστικές αποφάσεις, γεγονός που ενισχύεται και από τις δηλώσεις του Ευρωπαίου αξιωματούχου στο Bloomberg, ότι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος δεν θα βρίσκεται καν στην ατζέντα της Δευτέρας.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news