facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Μπαλτάς: Αύξηση στα εισιτήρια αρχαιολογικών χώρων αντί για ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά

Στον τομέα του Πολιτισμού και ειδικότερα στα αυξημένα έσοδα από την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους αλλά και από το ηλεκτρονικό εισιτήριο αναζητεί η κυβέρνηση τα ισοδύναμα μέτρα για την οριστική αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Τους σχεδιασμούς αυτούς απεκάλυψε στη Βουλή ο νέος υπουργός Πολιτισμού και στενός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Αριστείδης Μπαλτάς, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. «Έχουμε δρομολογήσει αύξηση εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους – το ηλεκτρονικό εισιτήριο- και ίσως από εκεί βρεθούν και κάποια ισοδύναμα ως συμβολή στην οικονομία και ιδίως για το υπουργείο Παιδείας με το περίφημο 23% στην εκπαίδευση» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση δέχθηκε σκληρή κριτική για το θέμα από όλες τις πτέρυγες οι οποίες στηλίτευσαν την εξαγγελία του πρωθυπουργού για απλό «πάγωμα» του μέτρου μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου. Είναι ενδεικτικό ότι η βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για τραγέλαφο στην ομιλία της επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Σημείωσε, μάλιστα, με έμφαση ότι τα λεγόμενα ισοδύναμα δεν είναι τόσο «ανώδυνα» όσο πίστευε η κυβέρνηση.
Ως προς τα υπόλοιπα θέματα του χαρτοφυλακίου του ο κ. Μπαλτάς έδωσε έμφαση στο ζήτημα της έμπρακτης ενίσχυσης του ελληνικού πολιτισμού αλλά και εξαγωγής του. «Υπάρχει δυνατότητα η δική μας παραγωγή πολιτισμού να φιλοξενηθεί και να διαπρέψει έξω από τα σύνορα της χώρας» ανέφερε και έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει «στενότερη συνάφεια πολιτισμού και παιδείας». Επίσης, σημείωσε ότι το υπουργείο Πολιτισμού θα ενισχύσει τις μικρές υποδομές «μέσα από τις οποίες μπορούν να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μικρότερες ομάδες».
news247

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news