facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Δυο νέα ναυάγια με τουλάχιστον 21 νεκρούς στο Αιγαίο

Δυο νέα ναυάγια με τουλάχιστον 21 νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο, στον απόηχο των τραγωδιών της Τετάρτης, που άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 15 θύματα και δεκάδες αγνοούμενους σε σειρά περιστατικών ανοιχτά της Λέσβου και της Σάμου.

Το πρώτο από τα δυο νέα ναυάγια σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, όταν ξύλινο σκάφος που μετέφερε περισσότερους από 100 ανθρώπους ανατράπηκε μεταξύ Καλόλιμνου και Καλύμνου.

Παρά τις υπερπροσπάθειες του Λιμενικού, έως τώρα έχουν εντοπισθεί 18 σοροί στα νερά, ενώ έχουν διασωθεί 138 άτομα.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν τέσσερα πλωτά του Λιμενικού, ένα σκάφος της Frontex, ελικόπτερο Super Pouma, και τρία παραπλέοντα αλιευτικά.

Επιπλέον, λίγο πριν τις 5:00 τα ξημερώματα, σημειώθηκε ένα ακόμα ναυάγιο βόρεια της Ρόδου.

Έως τώρα έχουν βρεθεί τρία πτώματα και έχουν διασωθεί έξι άνθρωποι, ενώ τρεις ακόμη επιβαίνοντες αγνοούνται, σύμφωνα με δηλώσεις των επιζησάντων.

Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους και μεγάλος αριθμός παιδιών, έχουν χάσει τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα ανάμεσα στα τουρκικά παράλια και τα ελληνικά νησιά, καθώς οι ανθρώπινες ροές προς την Ευρώπη συνεχίζονται παρά την σταδιακή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, που καθιστά όλο και πιο επικίνδυνο τον διάπλου των στενών.

Την ελληνική θέση πως η Ευρώπη πρέπει να πιέσει για ενδιάμεσα κέντρα καταγραφής εκτοπισμένων ανθρώπων στην Τουρκία, πριν θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους επιχειρώντας το ταξίδι στο Αιγαίο, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον γερμανό ομόλογό του, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας στάθηκε στις μεγάλες προσπάθειες των ελληνικών Αρχών να σώσουν ζωές στη θάλασσα και σημείωσε πως το Βερολίνο θα υποστηρίξει κάθε πρόταση για οικονομική στήριξη της χώρας μας σχετικά με το προσφυγικό, χωρίς όμως να αναφερθεί συγκεκριμένα σε χαλάρωση των δημοσιονομικών όρων-στόχων του Μνημονίου.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news