facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Η Στοκχόλμη αναμένει να υποδεχθεί 190.000 πρόσφυγες το 2015

Η Σουηδία αναθεωρεί προς τα πάνω τον αριθμό των προσφύγων από εμπόλεμες χώρες, όπως η Συρία και το Ιράκ, που αναμένεται να δεχθεί φέτος, γεγονός που επιβαρύνει ιδιαίτερα τη χώρα η οποία σχεδιάζει ήδη τη στέγαση χιλιάδων αιτούντων άσυλο σε σκηνές καθώς πλησιάζει ο βαρύς σκανδιναβικός χειμώνας.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Μετανάστευσης, η οποία έχει συχνά υποχρεωθεί να αυξήσει τις εκτιμήσεις της ως προς τις αφίξεις προσφύγων, αναμένονται περίπου 140.000 με 190.000 αιτούντες άσυλο--εκ των οποίων οι 33.000 είναι ασυνόδευτα παιδιά, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Βλέπουμε φωτογραφίες με ανθρώπους οι οποίοι πηγαίνουν με τα πόδια από την Ελλάδα, μέσω των Βαλκανίων, στη Γερμανία και στη συνέχεια στη Σουηδία", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Άντερς Ντάνιελσον, επικεφαλής της Υπηρεσίας Μετανάστευσης.

Η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι θα χρειαστεί επιπλέον 8,41 δισ δολάρια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια για να αντεπεξέλθει, με βάση το σενάριο που θέλει 160.000 πρόσφυγες να ζητούν άσυλο στη Σουηδία φέτος και άλλους 135.000 του χρόνου.

Προσθέτει επίσης ότι η ροή των αιτούντων άσυλο εκτιμάται ότι θα περιοριστεί τον επόμενο χρόνο, αλλά ότι ο αριθμός τους αναμένεται έτσι κι αλλιώς να φθάσει μέχρι και τις 170.000.

Περισσότεροι από 100.000 αιτούντες άσυλο έχουν ήδη φθάσει φέτος στη Σουηδία, αριθμός που ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ στη διάρκεια του πολέμου στα Βαλκάνια στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, αλλά και την πρόβλεψη της υπηρεσίας τον περασμένο Ιούλιο για 74.000 για όλη τη φετινή χρονιά.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα, σχεδόν 10.000 αιτούντες άσυλο έφθασαν στη χώρα, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες της χώρας να στεγάσει τις νέες αφίξεις.

"Χθες το βράδυ όλοι οι χώροι ήταν πλήρεις", είπε ο Ντάνιελσον.

Η Υπηρεσία εκτιμά ότι θα αντιμετωπίσει ελλείψεις για τη στέγαση 25.000 με 45.000 αιτούντων άσυλο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Δεκάδες χιλιάδες ενδεχομένως να περάσουν τον βαρύ σουηδικό χειμώνα μέσα σε θερμαινόμενες σκηνές.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news