facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Λαγκάρντ: Δεν αρκεί μόνο το πλαφόν του 15% για το ελληνικό χρέος

Νέο «χτύπημα» κατά της ελληνικής οικονομίας από την Κριστίν Λαγκάρντ. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ τόνισε από την Λίμα του Περού, ότι σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί το «πλαφόν» του 15% στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο, απαντώντας έτσι στις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως τόνισε η ίδια, το Ταμείο είναι έτοιμο να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα υπό τον όρο ότι το πρόγραμμα θα κινείται σε δύο «πόδια». Το ένα είναι ισχυρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε τομείς όπως το ασφαλιστικό, την τραπεζική διακυβέρνηση και άλλες μεταρρυθμίσεις που θεωρούνται απαραίτητες.

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφο κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Ταμείου να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές είπε: «Με κίνδυνο να επαναλαμβάνομαι, η θέση του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει... Είμαστε σε μεγάλο βαθμό έτοιμοι να συμμετάσχουμε στο ελληνικό πρόγραμμα, υπό τον όρο ότι το πρόγραμμα κινείται σε δύο πόδια, το ένα δυνατές και σε βάθος διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όπως στο ασφαλιστικό σύστημα, την τραπεζική διακυβέρνηση και άλλες μεταρρυθμίσεις που θεωρούμε απαραίτητες ότι είναι απαραίτητες για οικονομική ισχύ και οικονομική κυριαρχία».

enikonomia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news