facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Με 154 «ναι» επί της αρχής πέρασε το πολυνομοσχέδιο

Με 154 «ναι» ολοκληρώθηκε η κοινή ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του πολυνομοσχέδιου με τα προαπαιτούμενα, βάσει της συμφωνίας με τους Θεσμούς που θα ανοίξουν την κάνουλα της ρευστότητας με την πρώτη δόση ύψους 2 δισ. ευρώ.

Όπως αναμενόταν, επί της αρχής ψήφισαν «ναι» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ το πολυνομοσχέδιο καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Και μπορεί η κυβέρνηση να μην είχε απώλειες επί της αρχής, ωστόσο επί των άρθρων, διαφοροποιήθηκε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος καταψήφισε τα άρθρα 1, 2, 5, 10, 13 και 21.

Επίσης, απουσίαζε η βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, η οποία πάντως, μέσω επιστολής της -που δεν προσμετρείται- δήλωσε ότι θα ψήφιζε «ναι» και επί της αρχής και επί των άρθρων.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 294 συνολικά βουλευτές.

Απουσίασαν, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, οι βουλευτές της ΝΔ 'Αδωνις Γεωργιάδης και 'Αννα Καραμανλή, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και ο Γιάννης Μανιάτης, όπως και η Κατερίνα Μάρκου από το Ποτάμι.

Παρότι το γεγονός ωστόσο ότι όλοι απέστειλαν επιστολή προς το προεδρείο η οποία ταυτιζόταν με τη θέση του κόμματός τους, δεν προσμετρήθηκε στο αποτέλεσμα, καθώς εκφράζει απλώς πρόθεση ψήφου.

Σημειώνεται ότι η ονομαστική ψηφοφορία έγινε επί 8 άρθρων που είχαν ζητήσει τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και ΚΚΕ.

Ειδικότερα στα άρθρα:
-1, για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις
-2, για τα φορολογικά θέματα
-5, για τις ρυθμίσεις των εκατό δόσεων
-10, για ζητήματα δημοσιονομικής διαχείρισης και ελεγκτικό συνέδριο.
-13, για τις αλλαγές που αφορούν στα ανταποδοτικά τέλη των ΟΤΑ
-14, για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις
-17 για ζητήματα σιδηροδρομικών σταθμών και αναδιάρθρωση ΟΑΣΑ
-21, το οποίο προβλέπει ότι η ειδική εισφορά των συνταξιούχων της επικουρικής ασφάλισης, που τηρείται σε λογαριασμό του ΑΚΑΓΕ, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται στο εξής για την κάλυψη ελλειμμάτων των Επικουρικών Ταμείων και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

Αναλυτικά ψήφισαν:
- ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες: «ναι» σε όλα. Πλην του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος ψήφισε «ναι» επί της αρχής, αλλά καταψήφισε τα άρθρα 1, 2, 5, 10, 13 και 21.
- ΝΔ: «όχι» σε όλα εκτός του 14 που είπε «ναι»
- Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων: «όχι» σε όλα
- ΠΑΣΟΚ: «όχι» σε όλα εκτός του 14 και του 17 που είπε «ναι»
- Ποτάμι: «όχι» σε όλα εκτός από το 10 που ψήφισε «ναι»

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news