facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση της παραχώρησης 14 περιφερειακών αεροδρομίων

Δικαστικό μπλόκο στη σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας σε Κρήτη, Ηπειρωτική Ελλάδα, Ιόνιο και Αιγαίο επιχειρούν να θέσουν φορείς και επιβάτες ζητώντας την ακύρωσή της.

Με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταγγέλλουν τη σχετική σύμβαση παραχώρησης των αεδρορομίων που αποτελεί ένα από τα προαπαιτούεμενα για τη χρηματοδότηση της χώρας ως αντισυνταγματική. Για το λόγο αυτό ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, που αφορά την έγκριση υπογραφής από το ΤΑΙΠΕΔ της σύμβασης παραχώρησης αναβάθμισης συντήρησης κ.λπ.των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Μεταξύ των αιτούντων είναι η Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΑ, Περιφερειακή Ενότητα Χανιών , η Γ Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και αρκετοί πολίτες που χρησιμοποιούν τακτικά τα περιφερειακά αυτά αεροδρόμια. Με την αίτηση υποστηρίζουν ότι παραβιάζονται διάφορες διατάξεις του Συντάγματος και του κοινοτικού δικαίου.

Όπως υποστηρίζουν κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου όπου ελήφθη η σχετική απόφαση. απουσίαζαν δυο μέλη με συνέπεια να μην υπάρχει σωστή σύνθεση ενώ η παραχώρηση είναι αδικαιολόγητα μεγάλης διάρκειας (42 χρόνια με δυνατότητα δεκαετούς παράτασης). Παραβιάζονται ακόμη, όπως λένε, οι συνταγματικές αρχές που αφορούν την παροχή δημόσιας υπηρεσίας όπως είναι η λειτουργία των αερολιμένων και ιδίως των νησιών καθώς δεν διασφαλίζεται η εποπτεία του κράτους στην παραχωρησιούχο εταιρεία και έτσι ανεπίτρεπτα παραχωρείται ανεξέλεγκτη εξουσία επιβολής τελών και άσκησης δημόσιας εξουσίας.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news