facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΤΑΙΠΕΔ: Δεν θα δεχτούμε μείωση στο αντίτιμο για τα 14 αεροδρόμια

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί καμία μείωση του αντιτίμου που έχει συμφωνηθεί για την παραχώρηση διαχείρισης 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική εταιρεία Fraport και σε θυγατρική του ομίλου Κοπελούζου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε πως η ελληνική πλευρά δεν συζητά κάποια έκπτωση στο αντίτιμο των 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει συμφωνηθεί, επισημαίνοντας ότι η σύμβαση θα υπογραφεί ως έχει.

Σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ, την προηγούμενη εβδομάδα στελέχη της Fraport επισκέφτηκαν ορισμένους από τους επίμαχους αερολιμένες και συναντήθηκαν με εκπροσώπους των εργαζόμενων. Επικαλούμενη μη κατονομασμένες πηγές, η εφημερίδα μεταδίδει ότι η γερμανική εταιρεία επιδιώκει μείωση της τιμής για τη 40ετή παραχώρηση των 14 αεροδρομίων.

Ο φάκελος των 14 περιφερειακών αεροδρομίων είναι μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες για παραχώρηση δημόσιας περιουσίας. Στα προς διάθεση αεροδρόμια περιλαμβάνονται αυτά της Μυκόνου και της Κέρκυρας.

Το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι αναμένει την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης σε τρεις με έξι μήνες.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news