facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Κατρούγκαλος: «Ναι στον ενιαίο τρόπο υπολογισμού, όχι στη μείωση συντάξεων κάτω από 1000 ευρώ»

«Θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο ώστε να μην υπάρξει μείωση των συντάξεων που είναι κάτω από τα 1.000 ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας ότι στοχεύει όχι μόνο στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού αλλά και σ' ένα σύστημα που είναι ικανό να δίνει συντάξεις που δεν θα είναι συντάξεις – φιλοδωρήματα»

«Είμαστε μια κυβέρνηση της αριστεράς που θέλει να προστατεύσει αυτούς που έχουν τις χαμηλότερες συντάξεις», είπε ο κ. Κατρούγκαλος, τονίζοντας πως η Αθήνα θέλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους εταίρους-δανειστές, αλλά ταυτόχρονα επιδιώκει να προωθήσει μεταρρυθμίσεις με «κοινωνικό πρόσημο».

Παραδέχτηκε ότι τα χρονικά περιθώρια για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού είναι ασφυκτικά καθώς το επίμαχο νομοσχέδιο θα πρέπει να είναι έτοιμο μέσα στο Νοέμβριο.

Αναφερόμενος στη συνένωση των ασφαλιστικών Ταμείων, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι θα πρέπει υπάρξει και ένας ενιαίος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, κι όχι να διατηρούνται εκατοντάδες διαφορετικοί κωδικοί υπολογισμού ακόμα και μετά την ενσωμάτωση οργανισμών στο ΙΚΑ

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news