facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Βαρουφάκης καταρρίπτει τα ξενοφοβικά επιχειρήματα του UKIP: Είμαστε όλοι Αφρικανοί, παράλογα τα σύνορα - ΒΙΝΤΕΟ

"O αμετανόητος Μαρξιστής και πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, είναι μαζί μας". Η προσφώνηση του "rock star" Βαρουφάκη από τον David Dimbleby, ήταν αντάξια της φήμης του στη Βρετανία.

Ο πρώην υπ. Οικ. της χώρας μας βρέθηκε στο πάνελ του Question of Time του BBC, όπου έκατσε πλάι στον Ken Clarke των Συντηρητικών, τον Chris Bryant από τη Βουλή των Λόρδων, την αρθρογράφο Julia Hartley-Brewer και την Suzanne Evans του UKIP.

Θυμίζουμε ότι το UKIP είναι το ευρωφοβικό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου του Νάιτζελ Πολ Φάρατζ. που το τελευταίο διάστημα έχει αναπτύξει μια ρητορική κατά των μεταναστών, με αφορμή την γιγάντωση της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δέχθηκε ερωτήσεις από το κοινό και απάντησε στην Suzanne Evans που ανέφερε ότι η Βρετανία δεν χωράει άλλους μετανάστες και δεν πρέπει να δεχθεί περισσότερους πρόσφυγες μέσα στο επόμενο διάστημα.

Παίρνοντας τον λόγο, είπε αρχικά ότι "τα σύνορα είναι ένας παραλογισμός αν τα κοιτάζεις από το διάστημα".

"Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω κυρίες και κύριοι, πως είμαστε όλοι μετανάστες. Και είμαστε όλοι οικονομικοί μετανάστες", σημείωσε στην τοποθέτηση του.

"Για την ακρίβεια, όπως λένε και οι ανθρωπολόγοι φίλοι μου, όλοι καταγόμαστε από την Αφρική. Ήρθαμε στους τόπους που ζούμε τώρα από εκείνη την ήπειρο", συμπλήρωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Η Evans απάντησε: "Μιλάτε για πολύ καιρό πριν".

Για να ανταπαντήσει ο Γ. Βαρουφάκης: "Ναι πολύ καιρό πριν. Όμως αυτή τη στιγμή υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες απελπισμένοι πρόσφυγες που ξεβράζονται στις ακτές της Ελλάδας και της Ιταλίας, υπάρχουν 3,1 εκατομμύρια πρόσφυγες από τις συγκρούσεις που έχουν καταφύγει στην Ιορδανία στην Τουρκία και στον Λίβανο και αυτές οι φτωχές χώρες έχουν ανοίξει τα σύνορα τους για αυτούς τους ανθρώπους, τους έχουν δώσει άσυλο, τους έχουν δώσει τροφή και νερό για να πιουν.

Κάνουμε συζήτηση σήμερα εδώ στο Cambridge για το αν θα δεχθεί η Βρετανία δέκα ή είκοσι χιλιάδες ανθρώπους και εκφράζετε έναν ηθικό πανικό για λίγες ψυχές που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του Calais;

Αυτό δεν κάνει καλό στη χώρα", σημείωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του Βρετανικού κοινού.


news247

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news