facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Αντιπρόεδρος ΕΚΤ στο Reuters: Το Grexit δεν ήταν πιθανό- Είναι παράνομο

Στα σενάρια περί Grexit τα οποία κυριαρχούσαν κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους εταίρους αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίτορ Κοστάντσιο σε συνέντευξή του στο Reuters.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι απειλές περί εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ δεν ευσταθούσαν διότι ένα Grexit θα ήταν παράνομο, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ένας επιπλέον λόγος που για τον ίδιο είναι απίθανο το ενδεχόμενο Grexit αφορά στο γεγονός πως η Ευρώπη οφείλει να διαγράψει κάθε αμφιβολία για τη βιωσιμότητα του ευρώ.

Στην ίδια συνέντευξη ο Κοστάντσιο δήλωσε αισιόδοξος πως «έχουν μπει οι βάσεις για σταδιακή χαλάρωση των capital controls. Θα αρθούν όπως έγινε και στην Κύπρο».

Παρόλα αυτά όπως είπε, η νέα κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από τις βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να δεσμευτεί για την εφαρμογή του προγράμματος και να παραμείνει σε τροχιά με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

«Οι χώρες - μέλη της ΕΕ έχουν αρνηθεί ένα κούρεμα και ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί. Όσο περισσότερο κοιτά κανείς τα νούμερα, τόσο περισσότερο δείχνει να εξάγεται αυτό το συμπέρασμα» είπε ο κ. Κοστάντσιο.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news