facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

H Kροατία επιτρέπει τη διέλευση μεταναστών προς τη δυτική Ευρώπη

Οι μετανάστες που φθάνουν στην Κροατία, η οποία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούν να διέρχονται από τη χώρα και να συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τη δυτική Ευρώπη, δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Ζόραν Μιλάνοβιτς, επιβεβαιώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας περίπου 150 πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν στη χώρα από τη Σερβία.

«Η Κροατία είναι απολύτως έτοιμη να λάβει ή να κατευθύνει αυτούς τους ανθρώπους εκεί που θέλουν να πάνε, που είναι προφανώς η Γερμανία ή οι Σκανδιναβικές χώρες» δήλωσε στη Βουλή ο Μιλάνοβιτς.

«Θα μπορέσουν να περάσουν μέσω Κροατίας και θα βοηθήσουμε. Ετοιμαζόμαστε για αυτή την πιθανότητα» πρόσθεσε.

«Καθαρίζουν» ναρκοπέδια από τον Πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας

Εν τω μεταξύ, ομάδα αποναρκοθέτησης εστάλη σε συνοριακή περιοχή της Κροατίας όπου φθάνουν με τα πόδια οι πρόσφυγες που διασχίζουν τα σερβοκροατικά σύνορα, εξαιτίας του κινδύνου που θέτει η ύπαρξη ναρκοπεδίων στη ζώνη, ανακοίνωσε το κροατικό Κέντρο Αποναρκοθέτησης.

«Η αστυνομία ήρθε σε επαφή μαζί μας και στέλνουμε ομάδα στη συνοριακή περιοχή της ανατολικής Κροατίας» δήλωσε αξιωματούχος του Κέντρου.

Η Ανατολική Κροατία, στη μεθόριο με τη Σερβία, υπήρξε θέατρο συγκρούσεων κατά τον πόλεμο του 1991-1995, ο οποίος οδήγησε στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news