facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

FΤ: Η Γερμανία είχε ζητήσει κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων

Η Γερμανία είχε ζητήσει κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων αποκαλύπτει δημοσίευμα των σημερινών Financial Times. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κουρεμα θα αφορούσε τους μεγάλους καταθέτες, ώστε να επιτευχθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ύψους 25 δις. ευρώ.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα, η πρόταση έγινε κατά τις συζητήσεις για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας στην χώρα μας, αλλά απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με την ΕΚΤ μία τέτοια εξέλιξη θα υπονόμευε την εμπιστοσύνη και θα προκαλούσε μία αλυσιδωτή χρηματοπιστωτική αντίδραση στην ευρωζώνη.

Επικαλούμενοι ένα non paper της γερμανικής κυβέρνησης, οι FT γράφουν επίσης ότι το Βερολίνο έχει διατυπώσει ενστάσεις στο σχέδιο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για την καθιέρωση ενός κοινού συστήματος εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων στην Ευρωζώνη. Το συγκεκριμένο έγγραφο, που θα συζητηθεί στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης σήμερα στο Λουξεμβούργο, αναφέρει ότι πριν υλοποιηθεί η πρόταση του Γιούνκερ, θα πρέπει να προταχθούν κανόνες για την τραπεζική ένωση της Ευρώπης, για την επιβολή πειθαρχίας στις τράπεζες.

«Η Γερμανία θέλει να τελειώσει πραγματικά η εποχή των διασώσεων, ή τουλάχιστον όσο είναι δυνατόν αυτό, πριν συμφωνήσει στην ανάληψη αμοιβαίας ευθύνης για την αντιμετώπιση κρίσεων. Αυτό ισχύει τόσο για τις τράπεζες όσο και τα κράτη», γράφει η εφημερίδα.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news