facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης στο Bloomberg: Μεγάλη οικουμενική ανεξαρτήτως αποτελέσματος

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο συνεργασίας δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας πως θα καλέσει τον αντίπαλό του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού για τη διαφύλαξη της θέσης της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

«Πιστεύω στην συναίνεση και την συνεργασία» επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg χθες, Κυριακή.

«Έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι όταν είναι για το καλό της χώρας, για την διασφάλιση της θέσης της στη ζώνη του ευρώ, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη οι Ευρωπαίοι ηγέτες στοιχηματίζουν λάθος αν πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας προσφέρει την καλύτερη ελπίδα για τη διατήρηση της ενότητας στην ζώνη του ευρώ.

«Ακόμα και αν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, που δεν θα γίνει, θα αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα εσωτερικής διαφωνίας κάθε φορά που φέρνει ένα νόμο για την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης», επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης και τόνισε:

«Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει περάσει, και αν καταλήξουμε σε μια ασταθή κατάσταση, ο κίνδυνος αυτός θα γίνει πιο άμεσος».

Η Νέα Δημοκρατία θα διασφαλίζει την εφαρμογή της συμφωνίας διάσωσης περνώντας παράλληλα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ από το γραφείο του, στη Λεωφόρο Συγγρού.

«Δεν υπήρχε καμία ανάγκη να πραγματοποιήσει πρόωρες εκλογές και ο κ Τσίπρας οφείλει μια εξήγηση για τη θέση της χώρας σε αυτή την περιπέτεια, δημιουργώντας αβεβαιότητα και αστάθεια την πιο κρίσιμη στιγμή της εφαρμογής του προγράμματος» συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Είναι καταστροφικό η διεξαγωγή εκλογών κάθε έξι μήνες».

Ο Τσίπρας είναι το «χαϊδεμένο παιδί» της Ευρώπης αφού πήγε να «κλαφτεί» ζητώντας ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης, σχολίασε ο κ. Μεϊμαράκης

«Είναι άλλο πράγμα να είναι ένα καλό παιδί, και άλλο να είναι ένας πολιτικός» είπε.

«Ο Τσίπρας μας έχει αποκαλέσει δολοφόνους της κοινωνίας, προδότες. Χρησιμοποίησε υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον μας. Παρ 'όλα αυτά, εμείς τον υποστηρίξαμε όταν σκεφτήκαμε ότι η προοπτική της χώρας στην Ευρώπη βρισκόταν σε κίνδυνο» κατέληξε.

Οι δημοσκοπήσεις το Σαββατοκύριακο έδειξαν ότι η «ψαλίδα» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει κλείσει ωστόσο, κανένα κόμμα δεν αναμένεται να εξασφαλίσει αυτοδυναμία.

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας φοβάται ακόμα και να μιλήσουμε

Διατεθειμένος ακόμη και να ζητήσει συγγνώμη από τον Αλέξη Τσίπρα για τον χαρακτηρισμό «ψευτράκος» που του απέδωσε είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, εφόσον αυτό προσβάλλεται ως δικαιολογία – πρόσχημα για να μη συνεργαστούν τα δύο κόμματα την επομένη των εκλογών. Εξαπολύοντας επίθεση στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για την επιμονή να στηθούν κάλπες εξπρές, ο κ. Μεϊμαράκης σε ομιλία του προς τα αυτοδιοικητικά στελέχη του κόμματός του, τον κατηγόρησε ότι αποφεύγει τον διάλογο και τη συνεννόηση.

Στην ομιλία του χθες σε στελέχη της αυτοδιοίκησης διερωτήθηκε: «Καλά δε θέλει να ‘ρθει να κυβερνήσουμε, αλλά ούτε να συζητήσουμε δε θέλει; Δε θέλει να ‘ρθει να μας δει; Τι δημοκρατική αντίληψη είναι αυτή; Πώς φαντάζεται τη Δημοκρατία στο μυαλό του; Ότι δε θα συζητάμε; Δε θα μιλάμε; Θα πρέπει να είμαστε με το “σεις” και με το “σας”;», και συμπλήρωσε: «Γιατί απήντησε ότι “εγώ δεν κάνω κυβέρνηση μ’ αυτόν που με είπε ψευτράκο”… Τι λες; Ζητούμε συγγνώμη. Προκειμένου να λύσουμε το πρόβλημα της χώρας, του ζητούμε επισήμως συγγνώμη. Αν μόνο αυτό είναι η δικαιολογία , εμείς του λέμε ότι κακώς το είπαμε. Δικαιολογίες για να μη συνεργαστούμε υπάρχουν πολλές».

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι εκείνος δεν έβρισε. «Τόσα χρόνια τώρα, όλοι αυτοί μας βρίζουν. Μας λένε “προδότες”, μας λένε “γερμανοτσολιάδες”, μας λένε “δολοφόνους της κοινωνίας”. Ενθάρρυναν κατ’ επανάληψη εντάσεις εναντίον προσώπων της παράταξης. Και παρ’ όλα αυτά η γενναιοψυχία της παράταξης μου λέει ότι “πρέπει να τους απλώσουμε το χέρι προκειμένου να σώσουμε τη χώρα”».

Κατά διχασμού, αποχής και διαμαρτυρίας

Βρισκόμαστε, συνέχισε, «στο δύσκολο σταυροδρόμι που πρέπει να το βαδίσουμε όλοι μαζί. Δεν είναι δυνατόν να μπούμε σε διχαστικά συνθήματα. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε σε διχαστικά διλήμματα. Δεν είναι δυνατόν να φέρνουμε διχαστικά συνθήματα, να φύγει το παλιό, να έρθει το νέο. Να φύγουν τα παιδιά από την οικογένεια και να διώξουν τους γονείς τους. Να διχάσουμε την οικογένεια. Να μη μιλούν οι νέοι με τους μεγαλύτερους. Να μη μιλούν οι γονείς με τα παιδιά. Εμείς τους λέμε ότι ξέρουμε ότι όποτε τα παιδιά συμφωνούν με τους γονείς και οι γονείς με τα παιδιά, τότε έχει δημιουργία η οικογένεια. Εμείς τους λέμε ότι ο λόγος μας είναι ενωτικός. Εμείς θέλουμε να ενώνουμε, να προσθέτουμε δυνάμεις. Δεν μπορεί συνεχώς να βάζουμε διχαστικά διλήμματα σε όλα. Ακόμα και στη μελαγχολία, μας είπε ότι τους έχει πιάσει αριστερή μελαγχολία. Δεν κοιτάει που μας έφερε εθνική μελαγχολία με τη διακυβέρνησή του».

Αναφερόμενος στο κόμμα του, υπογράμμισε: «Εμείς 21 Σεπτέμβρη διώχνουμε την αριστερή μελαγχολία. Φέρνουμε τη δημιουργία. Φέρνουμε ξανά το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων. Των δημιουργικών Ελλήνων με τους οποίους θα προσπαθήσουμε τώρα να βαδίσουμε μπροστά. Γιατί δεν έχουμε περιθώρια. Η χώρα πλέον δεν έχει άλλα αστεία. Και θέλω να σας πω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία αυτές οι εκλογές. Μια ευκαιρία για να φύγει ο λαϊκισμός από τη μέση. Μια ευκαιρία για να νικήσει η αλήθεια απέναντι στο ψέμα. Μια ευκαιρία που θα αποδείξει και πάλι ότι η Νέα Δημοκρατία είναι παράταξη που ξέρει, μπορεί να σηκώνει στους ώμους της την Ελλάδα στις δύσκολες ώρες».

Ειδική αναφορά έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ στην κρισιμότητα της κάλπης της 20ής Σεπτεμβρίου, ζητώντας από τα στελέχη της παράταξης του να κινητοποιηθούν κατά της χαλαρής ψήφου και της ροπής για αποχή ή διαμαρτυρία. «Δεν είναι ώρα για ψήφο διαμαρτυρίας, δεν είναι ώρα για ψήφο τιμωρίας, δεν είναι ώρα για αποχή. Αυτοί όλοι που το Γενάρη προτίμησαν αυτή την πορεία, άθελα τους, έμμεσα, έφεραν πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ. Και βλέπουν τώρα ότι εφτά μήνες μετά μας κόστισε περίπου 90 δισ. Πολλά δεν είναι για να διαμαρτυρόμαστε; Ενενήντα δισ. για μια ψήφο διαμαρτυρίας ή μια ψήφο αποχής μέσα σε επτά μήνες; Πολλά δεν είναι για τον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται;», αναρωτήθηκε.

Όλοι στο εκκλησίασμα και χωρίς χαλάρωση

Επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι αρκετοί δυσκολεύονται να αλλάξουν την ψήφο τους δημοσίως, ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε στα στελέχη του οδηγία να τους προσεγγίσουν ιδιωτικώς για να τους πείσουν. «Δε θέλουμε αυτοί να βγουν μπροστά. Θέλουμε να πάνε στην κάλπη και να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία», είπε. «Κι εμείς είμαστε με τη μεγάλη αγκαλιά, με την ανοιχτή αγκαλιά, γιατί γνωρίζουμε πως και γιατί θα γίνουμε πλειοψηφία. Και ξέρουμε ότι κι αυτούς τους υποδεχόμαστε. Είμαστε το κόμμα που υποδέχεται τους πάντες», συμπλήρωσε: «Στο εκκλησίασμα χωράνε όλοι οι πιστοί. Στην Ελλάδα χωράνε όλοι οι Έλληνες. Από εκεί και πέρα, το πώς θα κυβερνηθούμε είναι θέμα πράγματι του Κοινοβουλίου. Αλλά δε μπορεί να αποκλείσουμε εκ των προτέρων κανέναν», συνέχισε ζητώντας από τους νεοδημοκράτες να ξεπεράσουν πικρίες από τα διαφορετικά ψηφοδέλτια στα οποία μπορεί να βρέθηκαν κατά τις περυσινές αυτοδιοικητικές εκλογές.

Καλώντας τα τοπικά στελέχη της ΝΔ να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές των μηνυμάτων της, ο κ. Μεϊμαράκης τους ζήτησε ταυτόχρονα να μην «επαναπαυθούν» από τη διαφαινόμενη δημοσκοπική πρωτιά της παράταξής τους. «Οι εκλογές “κλειδώνουν” Κυριακή το βράδυ που ξεκλειδώνει η κάλπη. Μέχρι εκείνη την ώρα, πρέπει να είμαστε όλοι όρθιοι και σε επαγρύπνηση. Μην πιστέψουμε ή αφήσουμε τους όποιους, με τις γνήσιες ή όχι δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται- εγώ δεν τις αμφισβητώ- να μας παρασύρουν σε χαλάρωση», είπε, καταλήγοντας: «Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας μέχρι την Κυριακή που θα κλείσει η κάλπη και μετά με την υπευθυνότητά μας και χωρίς μεγάλους πανηγυρισμούς, θα πάρουμε την Ελλάδα στους ώμους μας, θα πάρουμε τους Έλληνες δίπλα μας και θα προχωρήσουμε για τη νέα πορεία που θα χαράξουμε».


Ανέβαλε την Κυριακή ΕΡΤ και τη Δευτέρα πάει στο Star

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέβαλε προγραμματισμένη συνέντευξη που επρόκειτο να δώσει στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ το βράδυ της Κυριακής, καθώς καθυστέρησε η ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ και ο κ. Μεϊμαράκης θα βρισκόταν απέναντι στην απευθείας μετάδοση του αγώνα της εθνικής ομάδας μπάσκετ.

Η εμφάνιση του κ. Μεϊμαράκη επρόκειτο, όπως και οι περισσότερες παρουσίες του στην τηλεόραση, να είναι σε απευθείας μετάδοση και αυτό θα συμβεί και το βράδυ της Δευτέρας που θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικπό σταθμό Star.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news