facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Παρέμβαση Κουρουμπλή για αναστολή των κατεδαφίσεων στη Ραφήνα

Την προσωρινή αναστολή του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στη Ραφήνα ζητά με έγγραφό του προς τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής, όπως αναφέρεται αρμοδίως, προχώρησε στην κίνηση αυτή λαμβάνοντας υπόψη το περιεχόμενο αιτήματος του δημάρχου Ραφήνας - Πικερμίου, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί πέριξ των υπό κατεδάφιση κτισμάτων στην περιοχή Περιβολάκια, με αιτιολογικό την αποφυγή φαινομένων που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα, των παρευρισκομένων πολιτών.

Η επιχείρηση κατεδάφισης ακινήτων στην περιοχή της Ραφήνας βρέθηκε αντιμέτωπη με την κινητοποίηση των κατοίκων, ωστόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής εμμένει στον προγραμματισμό της όπως έχει εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από παλαιότερες κυβερνήσεις, παρά την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών.

Ο κ. Κουρουμπλής έχει συμφωνήσει στην προσωρινή λύση της αναστολής, μετά από την ενημέρωση που είχε από πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής την περασμένη Παρασκευή, στην πρώτη προσπάθεια κατεδάφισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή του υπουργού Πάνου Κουρουμπλή, του υφυπουργού Γιάννη Μπαλάφα, του γγ Κώστα Πουλάκη, των βουλευτών Περιφέρειας Αττικής Γιώργου Πάντζα και Κώστα Κατσίκη, του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, του δημάρχου Ραφήνας - Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη, και εκπροσώπων φορέων και κατοίκων της Ραφήνας, προτάθηκαν λύσεις για το πρόβλημα που έχει προκύψει ενόψει των - έντεκα συνολικά - κατεδαφίσεων ακινήτων, τα περισσότερα από τα οποία αποτελούν πρώτες κατοικίες.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλίππου, από τον υπουργό και τους συνεργάτες του ζητήθηκε η αναστολή εκτέλεσης των κατεδαφίσεων (εκκρεμούν δέκα ακόμα περιπτώσεις το προσεχές διάστημα) έως ότου ολοκληρωθεί η σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου και Δασολογίου και κυρωθούν οι δασικοί χάρτες, ώστε να μην βρεθούν χωρίς στέγη οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής που διαθέτουν τα εν λόγω ακίνητα - και μέχρι να διευκρινιστεί πλήρως, για ποια από αυτά υπάρχει η δυνατότητα τακτοποίησης.

Σημείωσε δε, ότι τα πρωτόκολλα κατεδάφισης έχουν εκδοθεί εδώ και αρκετά χρόνια (κάποια εξ αυτών περισσότερα από είκοσι) για ακίνητα που κατασκευάστηκαν σε φερόμενα ως δασικά τμήματα, ενώ τόνισε ότι «το θέμα αφορά όλη τη χώρα και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα».

Σημειώνεται πως οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις συνιστούν αυτοτελείς διοικητικές μονάδες, αρμόδιες για τις επιχειρησιακές και ελεγκτικές δραστηριότητες του κράτους στην περιοχή ευθύνης τους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news