facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Μειμαράκης "στον ενικό": Αν βγούμε πρώτοι, θα πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία - ΒΙΝΤΕΟ

Μιλώντας στη εκπομπή «Στον ενικό» στο τηλεοπτικό σταθμό Star, επανέλαβε πως δεν υπήρχε λόγος να πάμε σε εκλογές, ωστόσο θεώρησε λογικό «να απευθυνθούμε στο δεύτερο κόμμα αν κερδίσουμε τις εκλογές για να σχηματίσουμε κυβέρνηση καθώς αυτοί ήταν που κυβερνούσαν το τελευταίο διάστημα».

Αν η Νέα Δημοκρατία είναι την 21η Σεπτεμβρίου πρώτο κόμμα θα απευθυνθεί πρώτα στο ΣΥΡΙΖΑ για σχηματισμό κυβέρνησης ο οποίος διαπραγματεύθηκε το τρίτο πρόγραμμα, τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Κανείς μας δεν γνωρίζει ακριβώς το πλαίσιο συμφωνίας του νέου προγράμματος ολοκληρωμένο. Θα έπρεπε να είχαμε την άνεση να το συζητήσουμε είπε, τονίζοντας πως δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές.

Ο Τσίπρας έφτασε σε επίπεδο εθνικού ηγέτη και αντι να το αξιοποιήσει κοιτούσε πως θα πάει σε εκλογές, σημείωσε.

Τα προβλήματα της χώρας είναι πολύσυνθετα, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς συναινέσεις. Η συνεννόηση είναι απαραίτητη μετά τις εκλογές, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Άφησε ανοικτό το θέμα της πρωθυπουργίας λέγοντας πως σημασία έχει να συμφωνήσουμε με το ΣΥΡΙΖΑ σε 10 σημεία.

Η χώρα θα κυβερνηθεί μετά τις εκλογές αλλά το θέμα είναι αν θα υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο για να προχωρήσουμε, επεσήμανε.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα καθώς ενώ είχε ισχυρή εντολή στη Βουλή επέλεξε να πάει σε εκλογές. Αν πήγαινε πριν υπογράψει ή αν ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης θα έλεγα ότι είχε ένα λόγο. Είναι τεράστια αστάθεια το ότι έχουμε αλλάξει επτά πρωθυπουργούς την περίοδο της κρίσης. Είπα ότι πρέπει να σωθεί η χώρα, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με εκλογές κάθε εξάμηνο, τόνισε.

Ερωτηθείς πως δέχεται να είναι πρωθυπουργός «ο χειρότερος πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση» σημείωσε ότι το βασικό δεν είναι το πρόσωπο αλλά το σχέδιο και η προγραμματική συμφωνία.

Από την κριτική του δεν ξέφυγε ούτε ο Γιάνης Βαρουφάκης για τον οποίο τόνισε πως παρέσυρε τον τέως πρωθυπουργό.

Οι ευθύνες της ΝΔ

Όπως υποστήριξε όλοι έχουν ευθύνες για το ότι φτάσαμε στη χρεοκοπία αλλά η ΝΔ με τον Καραμανλή είχε πει ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Οσον αφορά τα «Ζάππεια» σημείωσε ότι αρκετές από τις μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει. Όταν όμως μπαίνεις σε συνεργασίες «νερώνεις» το πρόγραμμά σου. Στη γενική εικόνα όμως δείξαμε ότι έχουμε δει τα λάθη μας.

Αρνήθηκε ότι μετά τις ευρωεκλογές «κατέβασαν τα μολύβια οι υπουργοί» και επικαλέστηκε τον διαγωνισμό για τα αεροδρόμια. Όπως είπε υπήρξαν μειώσεις στη φορολογία και μικρή αλλά σταθερή μείωση της ανεργίας. Είχαμε να δείξουμε ένα έργο που έστω και αργά προχωρούσε, συμπλήρωσε.

Παραδέχτηκε ότι δημιουργήθηκε επικοινωνιακό πλήγμα με τον ΕΝΦΙΑ αλλά τον απέδωσε και στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε ότι θα τον καταργήσει.

Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης

Αν η ΝΔ είναι κυβέρνηση θα προχωρήσω σε μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης η οποία δεν θα είναι μόνο διακομματική αλλά θα περιλαμβάνει φορείς, επιστήμονες.

Θα προχωρήσουμε τα μεγάλα έργα και τις ιδιωτικοποιήσεις. Αν γίνει αυτό μέχρι το Γενάρη θα ανασχεθεί η ύφεση και αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να πάμε σε αλλαγές στη δημοσιονομική πολιτική.

Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να δούμε τη συνταγματική αναθεώρηση ώστε να μπορούν να γίνουν μη κρατικά πανεπιστήμια.

Για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και τους αγρότες

Η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση δηλώνει το μίσος του ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτική πρωτοβουλία, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Δεσμεύτηκε ότι το 23% στο ΦΠΑ δεν θα προχωρήσει αν η ΝΔ είναι στην κυβέρνηση.

Οσον αφορά τους αγρότες υποστήριξε ότι το θέμα δεν είναι συντεχνιακό. Πρέπει να πάμε στην ΕΕ και να πείσουμε. Δεν γίνεται να έχουμε υψηλούς φορολογικούς συντελεστές όταν όμορες χώρες έχουν μικρούς συντελεστές.

Το θέμα του χρέος

Πρέπει να πάμε στα κοινοβούλια της ευρωζώνης για να πείσουμε για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους, υποστήριξε. Εχουμε τη δυνατότητα τώρα που είναι το θέμα στο τραπέζι. Με την προηγούμενη κυβέρνηση το χρέος θα μπορούσε να είναι βιώσιμο με ανάπτυξη 3%, αλλά τώρα έχουμε ύφεση 3%.

Το προσωπικό του ύφος

«Δεν είμαι δήθεν, αν με θέλετε έχει καλώς», σχολίασε για το ύφος και τη ρητορική του. «Αυτό δεν σημαίνει ότι η ρητορική σχέση μπορεί να δηλητηριάσει την πολιτική σχέση», τόνισε. Αν ενοχλεί το «ψευτράκος» να το πάρω πίσω, επανέλαβε.

Τα υποβρύχια και ο Καμμένος

Ο ίδιος άσκησε σκληρή στον κ. Καμμένο λέγοντας πως «ο Πάνος είναι καλός για την ταβέρνα, κάνα τριπουράκι, κάνα κρασάκι αλλά μέχρι εκεί. Όσα λέει για τη ΝΔ, τα λέει επειδή δεν βλέπει να μπαίνει το κόμμα του στη Βουλή». Απαντώντας πάντως σε σχετική ερώτηση είπε πως αν οι ΑΝΕΛ μπουν στη Βουλή η ΝΔ θα συζητήσει και με αυτούς.

Ερωτηθείς για την υπόθεση των υποβρυχίων, ξεκαθάρισε ότι δεν παρήγγειλε, δεν παρέλαβε και δεν πλήρωσε τα υποβρύχια. «Δεν αρμόζει στον κ. Καμμένο η επίθεση εναντίον μου», σημείωσε.

Ας μου πουν «με ποιο κότερο, ποιου εφοπλιστή πήγα εγώ διακοπές». «Ας μου πει ο Καμμένος γιατί έχω ράμματα για τη γούνα του», είπε και προσέθεσε ότι ο ίδιος έχει όνομα και ονοματεπώνυμο.

Ο Τσίπρας είναι κατεστημένο

Ο Τσίπρας είναι ποιο κατεστημένο από εμάς, υποστήριξε. Ο κ. Δραγασάκης υπήρξε υπουργός στην οικουμενική. Είναι κατεστημένο; αναρωτήθηκε και προσέθεσε ότι η συζήτηση για «παλαιό και κατεστημένο» τον θίγει πολιτικά.

Εγω του φέρθηκα καλά αλλά ο ίδιος με «έσκαβε» και έβαζε τον Καμμένο να κάνει τη «βρώμικη δουλειά», δήλωσε αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα.

Tι προτείνει για το μεταναστευτικό

Ο κ. Μειμαράκης ανέφερε ότι οι πρόσφυγες πρέπει να αντιμετωπιστούν με διαφορετικό τρόπο από τους μετανάστες. Πρέπει να μειωθεί η γραφειοκρατία για να μπορούν να περάσουν προς την Ευρώπη, ανέφερε

Αν τα θέματα γραφειοκρατίας είχαν μεταφερθεί στα νησιά όπως είχαμε προτείνει, τότε θα είχαμε λιγότερο πρόβλημα.

Για τους μετανάστες τόνισε ότι τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν ώστε η χώρα να μην εκπέμπει το μήνυμα «ελάτε εδώ είναι καλά». Άσκησε κριτική στην πρώην κυβέρνηση γιατί δεν ήλθε σε συνεννόηση με την Τουρκία ή δεν έφερε το θέμα στον ΟΗΕ.

Παράλληλα, όπως είπε πρέπει να κυνηγηθούν οι δουλέμποροι.

«Η κυβέρνηση σήκωσε τα χέρια ψηλά», υποστήριξε και ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν ένοπλες δυνάμεις για αυτό το θέμα.

Για το debate και τη Χρυσή Αυγή

Αν ήθελαν και οι υπόλοιποι τη Χρυσή Αυγή στο debate εγώ θα το δεχόμουν τόνισε. Δεν έχω να φοβηθώ με τον διάλογο από τον οποιονδήποτε. Θεωρώ ότι μπορούσε να υπάρχει μια τέτοια συμμετοχή.

Ο ίδιος είπα ότι εξέταζα να συζητήσω μαζί τους όταν ανέλαβα τη διερευνητική εντολή και έπεσαν απάνω μου.




Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news