facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Εκτός εκλογικής αναμέτρησης η ΚΟΕ, που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφασή της να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην λάβει μέρος στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) την Πέμπτη, διαχωρίζοντας πλήρως την θέση της από την Κουμουνδούρου και το τρίτο μνημόνιο.

Η ΚΟΕ, δηλώνει ότι «δεν θα ψηφίσει κανέναν» σε αυτές τις εκλογές και πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της, θα «ψηφίσει λευκό - άκυρο», προκειμένου να εκφραστεί η δυσπιστία και η απόφαση από το υπάρχον πολιτικό σύστημα και να καταδικαστούν, «οι πανμνημονιακές λύσεις οικουμενικών κυβερνήσεων ή κυβερνήσεων συνεργασίας».

Σχολιάζοντας την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΟΕ κάνει λόγο για μετάλλαξη, τονίζοντας ότι «ένας μεγάλος κύκλος πολιτικών προσπαθειών, ελπίδων, αγώνων έχει κλείσει οριστικά».

«Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται και η διάψευση της προσδοκίας για το σταμάτημα του κατήφορου έρχεται να προστεθεί στα συντρίμμια έξι μνημονιακών χρόνων. Ζούμε σε μια στιγμή όπου, εξαιτίας αυτής της διάψευσης, ο αποπροσανατολισμός και η σύγχυση κυριαρχούν» υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Η ΚΟΕ αναφέρει επίσης ότι η αριστερά όλων των αποχρώσεων, τόσο η «κυβερνώσα» όσο και η πολύ «ταξική» ή «ανατρεπτική», δεν μπορεί να διώξει από πάνω της τις ιστορικές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση» και προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος και δεν μπόρεσε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Έντονες είναι οι επικρίσεις και προς την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, για την οποία επισημαίνει ότι:

«Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, δημιουργείται ένας νέος φορέας της Αριστεράς, η 'Λαϊκή Ενότητα'. Δηλώνεται σε εύκολους τόνους ότι θα καταργήσει τα μνημόνια, όταν η ζωή έχει αποδείξει ότι αυτό δεν είναι ζήτημα καλής θέλησης και διακήρυξης.

» Οι βασικοί άνθρωποι του νέου φορέα υπήρξαν για χρόνια συνδιαχειριστές του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρόσφατα υπουργοί της κυβέρνησης. Δεν έδωσαν κάποια σημαντική μάχη για να σταματήσουν την κατηφόρα και να εμποδιστεί η ντροπιαστική εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ».

Για το επόμενο διάστημα, η ΚΟΕ τονίζει ότι θα προσπαθήσει να «χτίσει σχέσεις» προκειμένου να αντιμετωπίσει την επερχόμενη εθνική και κοινωνική καταστροφή, μέσα από μια πολιτική που θα έχει στο επίκεντρο την πολιτειακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news