facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας: Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τη ΝΔ [ΒΙΝΤΕΟ]

«Τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα, τα δύσκολα είναι πίσω μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Είμαστε συμπαγείς, είμαστε έτοιμοι, δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς ότι φλερτάρουμε με την ιδέα της δραχμής, ότι βάλαμε το κόμμα πάνω από την Ελλάδα, πάνω από το συμφέρον της πατρίδας. Εχουμε την εμπειρία, την ικανότητα να προχωράμε με βήματα σταθερά σε στέρεο έδαφος είμαστε πιο έμπειροι πιο προσγειωμένοι, και θα ΄λεγε κανείς και εγώ θα σας το πω ευθέως: Αισθάνομαι τώρα ότι τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι εγγυάται τη σταθερότητα που έχει ανάγκη ο τόπος καθώς και τις βαθιές τομές που χρειάζεται να γίνουν στη χώρα. Αναφέρθηκε στα χτυπήματα κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς που έχει ήδη πετύχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι ένας από τους σοβαρούς λόγους που πρέπει να συνεχίσει το έργο που ήδη ξεκίνησε στον τομέα αυτό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι «τα δύσκολα είναι πίσω μας» και ότι θα συνεργαστεί με τους έντιμους και αξιότερους ανθρώπους.

Το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ απέκλεισε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , ενώ χαρακτήρισε «υποκρισία» το να λέει ο Β. Μεϊμαράκης ότι θέλει να συνεργαστεί μαζί του. «Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τη ΝΔ διότι οι προγραμματικές μας διαφορές είναι πολύ μεγάλες, δεν υπάρχει κοινός στόχος. Θέλουμε να γκρεμίσουμε αυτά που η Ν.Δ. και ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να διατηρήσει», είπε.

«Για ποιο λόγο τόσο ξαφνικά με έχει συμπαθήσει ο κ. Μεϊμαράκης; Όταν βγαίνει και με λέει ‘ψευτράκο’, ‘πονηρούλη’ και ‘πολιτικό αγύρτη’ πώς είναι δυνατόν να λέει ότι θέλει να συνεργαστούμε; Αυτό είναι υποκρισία», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Αν είμαι ‘ψευτράκος’, ‘πονηρούλης’ και ‘πολιτικός αγύρτης’ γιατί θέλει να συνεργαστεί μαζί μου; Το λέει γιατί θέλει να περάσει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει διαφορά, ότι όλοι είναι το ίδιο, κατεβάζοντας χαμηλά τη δυναμική που έχουμε ως ΣΥΡΙΖΑ επειδή θέλουμε να κάνουμε τομές και μεταρρυθμίσεις».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε ακόμη το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας ότι «πρέπει να ξεμπερδέψουμε με το παλιό και να δώσουμε μάχη για το καινούριο» ενώ εξέφρασε την πρόθεσή του να κυβερνήσει «με τους έντιμους ανθρώπους, με τους καλύτερους και τους αξιότερους, ακόμη κι αν δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ».

Χωρίς να θέλει να ωραιοποιήσει όπως είπε τη συμφωνία τόνισε τα θετικά της με ιδιαίτερη έμφαση σε κάτι το οποίο δεν έχει ακουστεί αρκετά, ότι το χρέος φεύγει από το αγγλικό δίκαιο.

Ο ελληνικός λαός είδε τη μάχη που δώσαμε, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ σημείωσε ότι δεν μετανιώνει για το δημοψήφισμα.

«Τα έχω πολύ καλά με τη συνείδησή μου για τις αποφάσεις που πήρα», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.



Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news