facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Συγχαρητήρια Πούτιν, Τουσκ και Ρέντσι στον Αλέξη Τσίπρα

Τα συγχαρητήριά τους για την επανεκλογή του απέστειλαν ξένοι ηγέτες, μετά την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε νικητή της κάλπης.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διαμήνυσε την «ελπίδα να συνεχιστεί ο εποικοδομητικός διάλογος» και ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ συνεχάρη τον Αλ.Τσίπρα λέγοντας πως η «αφοσίωσή σας την εφαρμογή του πρόγραμματος οικονομικής προσαρμογής είναι καθοριστική για την ελληνική ανάκαμψη». Tηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη σε τηλεγράφημά του τον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του στις εκλογές. Η Μόσχα εξέφρασε την «ελπίδα να συνεχιστεί ο εποικοδομητικός διάλογος και η επωφελής συνεργασία».

Σε επίσημο τηλεγράφημα του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος «εκφράζει την ελπίδα να συνεχιστεί ο εποικοδομητικός διάλογος και μια επωφελής συνεργασία» με την Αθήνα.

Η Μόσχα επιθυμεί «να ενισχύσει τη ρωσοελληνική συνεργασία η οποία είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές σε πολλούς τομείς, κυρίως το εμπόριο, την οικονομία, την ενέργεια και τον ανθρωπιστικό (τομέα)» ανέφερε το επίσημο τηλεγράφημα του Κρεμλίνου.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας την ελπίδα πως η έκβαση των εκλογών «θα δώσει την απαραίτητη πολιτική σταθερότητα για να αντιμετωπιστούν όλες οι προκλήσεις».

«Πολλές παό τις μεγάλες προκλήσεις της ΕΕ συνολικά είναι οι ίδιες με εκείνες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ως χώρα, όπως η προσφυγική κρίση και η δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης και θέσεων εργασίας» τόνισε. «Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα συνεισφέρει, με τη νέα κυβέρνησή σας εποικοδομητικά στην αναζήτηση λύσεων» συνέχισε.

«Η αφοσίωση και η άσκηση ηγεσίας από την πλευρά σας στην εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής είναι καθοριστική για να γίνει η διαφορά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» υπογράμμισε ο Ντ.Τουσκ.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι επικοινώνησε τηλεφωνικά αργά το βράδυ της Κυριακής με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA επικαλούμενο πηγές της ιταλικής κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τις περασμένες ημέρες είχαν προηγηθεί κι άλλες τηλεφωνικές επικοινωνίες των δύο πολιτικών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Sputnik

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news