facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Μήνυμα Παπαγγελόπουλου: Ό,τι χρειαστεί να αλλάξει στη Δικαιοσύνη, θα αλλάξει

«Σέβεται και τιμά την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης». Αυτό ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που μετέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά την επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 30 ετών της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Επίσης, κατά την εκδήλωση έγινε ειδική αναφορά στο έργο και την προσφορά του αιφνιδίως αποβιώσαντα πρόσφατα επί σειρά ετών πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, εισαγγελέα Σωτήρη Μπάγια.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος σε σύντομο χαιρετισμό του διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για το καλύτερο στην Δικαιοσύνη και θα παρασχεθεί κάθε τι αναγκαίο. Επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος: «Ότι χρειαστεί να αλλάξει στην Δικαιοσύνη θα αλλάξει, ότι χρειαστεί να εξυγιανθεί θα εξυγιανθεί». Στην προσπάθεια του να καταδείξει ότι δεν θα υπάρξουν παρεμβάσεις στο έργο των εισαγγελέων, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, επισήμανε ότι δεν θα πάρει κανένα εισαγγελέα τηλέφωνο, παρά μόνο για κοινωνικούς σκοπούς.

Ακόμη, ανέφερε ότι υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις, εμφανείς και αφανείς, αλλά και εάν ακόμη γύριζε πίσω το χρόνο πάλι εισαγγελέας θα γινόταν.

Αναφερόμενος στον Σωτήρη Μπάγια ο κ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι «προηγήθηκε της εποχής του».

Ο τέως πρόεδρος της Ένωσης, εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή της Ένωσης. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, ανέφερε ότι ουσιαστικά η σημερινή επετειακή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Σωτήρη Μπάγια. Επίσης, ο κ. Τζαβέλλας επισήμανε την αναγκαιότητα της διεθνούς εισαγγελικής συνεργασίας και της ενημέρωσης των εισαγγελέων επί της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Παράλληλα, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους πρώην εισαγγελείς Αβραάμ Σταθόπουλο, Ανδρέα Φάκο, Βασίλη Μαρκή και Παναγιώτη Μπρακουμάτσο.

Τέλος, τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στην σύζυγο και τα δύο παιδιά του εκλιπόντα Σωτήρη Μπάγια. Μάλιστα, η σύζυγός του αναφερόμενη στον Σωτήρη Μπάγια τόνισε ότι «η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος ήταν η δεύτερη οικογένεια του».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η τέως υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, οι πρώην υπουργοί Δικαιοσύνης Ιωάννης Βαρβιτσιώτης και Χαράλαμπος Αθανασίου.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news