facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Αντιδρούν οι λιμενικοί σε βρετανικό δημοσίευμα για κακομεταχείριση προσφύγων

Την αντίδραση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και της Ομοσπονδίας Λιμενικών προκαλεί δημοσίευμα της Daily Mail. Επικαλείται μαρτυρίες μεταναστών, οι οποίοι καταγγέλλουν πως ένοπλοι των ειδικών δυνάμεων της ελληνικής ακτοφυλακής συμπεριφέρονται σαν πειρατές, κλέβοντας τους πρόσφυγες που διασχίζουν με βάρκες το Αιγαίο.

«Οι ισχυρισμοί περί 'κακομεταχείρισης', 'επαναπροώθησης' και 'εγκατάλειψης κινδυνευόντων προσώπων στη θάλασσα' λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και εξετάζονται με δεδομένο ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις ουδόλως υφίστανται σαν επιχειρησιακή πρακτική. Δεν συνάδουν με την πολιτειακή αποστολή του Σώματος, το ήθος, τον ανθρωπισμό και τον επαγγελματισμό των στελεχών του, που έχει πάντοτε επιδειχθεί σε όλο το φάσμα διαχείρισης των περιστατικών εισόδου μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών στη χώρα μας.

» Είναι και καταφανώς αντίθετοι με πάγιες και αταλάντευτες εντολές και οδηγίες για την αντιμετώπιση των περιστατικών αυτών» υποστηρίζει το Αρχηγείο του Λιμενικού.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι εν λόγω ισχυρισμοί ελέγχονται ως προς τη βασιμότητά τους προκειμένου, εφόσον ευσταθούν, να επιβληθούν στους παραβάτες αυστηρές κυρώσεις.

«Σε αντίθετη περίπτωση, θεωρούμε ότι τέτοια δημοσιεύματα υποβαθμίζουν το σοβαρό ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί το Λιμενικό στη διάσωση και αρχική υποδοχή των προσφύγων-μεταναστών, διαχειριζόμενο από τις αρχές του έτους περισσότερους από 260.000 υπηκόους τρίτων χωρών και επωμιζόμενο τη διαχείριση του μεγαλύτερου μέρους της εξελισσόμενης ανθρωπιστικής κρίσης και μεταναστευτικής ροής. Παράλληλα, προκαλούν εύλογα την υπόνοια ότι έχουν ως στόχο να πλήξουν το κύρος του Σώματος και το ηθικό των στελεχών του, δημιουργώντας στρεβλές και άδικες εντυπώσεις».

Το Αρχηγείο θεωρεί ότι «η επιχειρησιακή λειτουργία του Λιμενικού διενεργείται με απόλυτο σεβασμό σε κάθε αρχή του εθνικού και διεθνούς θεσμικού πλαισίου και εντός πάντοτε των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου». Καλεί δε οποιονδήποτε αντιλαμβάνεται ή υφίσταται παραβατική συμπεριφορά από στέλεχος του Λιμενικού να την καταγγέλλει άμεσα για την περαιτέρω διερεύνησή της από τις αρμόδιες Αρχές.

«Οι διαχρονικά ανθέλληνες δεν δικαιούνται να μιλούν»

Για «εξόφθαλμα υποβολιμιαία και χυδαία επίθεση δημοσιεύματος γνωστού για τις εν γένει επιθέσεις του κατά της πατρίδας μας εντύπου της Βρετανίας» κάνει λόγο από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ).

«Φθάνει πια με την κατασκευή, ανοχή και διασπορά ψευδών ειδήσεων που δοκιμάζουν τη στοιχειώδη λογική. Φθάνει πια με τις άναρθρες κραυγές που συστηματικά επιχειρούν, ανεπιτυχώς για αυτούς, να αποδομήσουν στην ελληνική κοινωνία την ανεπανάληπτη προσφορά του Λιμενικού, ανδρών και γυναικών, που με αυτοθυσία κι αλληλεγγύη θέτουν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους για να απλώσουν το χέρι σωτηρίας στους πρόσφυγες. Ένα χέρι που δεν φείδεται να δώσει και αυτές τις ισχνές αμοιβές μας για να διασωθεί το κύρος της πατρίδας μας.

» Φθάνει πια με αυτούς που κατακεραυνώνουν με ανυπόστατες μαρτυρίες το Λιμενικό, το οποίο έχει πετύχει τα πέντε τελευταία χρόνια τις περισσότερες διασώσεις ανθρώπων παγκόσμια, την ίδια στιγμή που τα κράτη όσων χυδαιολογούν, στο στενό του Καλαί καταποντίζουν τη 'φλεγματική ευαισθησία τους', ξυλοφορτώνοντας τους άμοιρους μετανάστες, υψώνοντας τείχη, βυθίζοντας στο στενό της Μάγχης τον 'πολιτισμό' τους. Έλεος πια. Ήρθε η ώρα να υψώσουμε το ανάστημά μας. Ανάστημα αξιοπρέπειας και ήθους» καταλήγει.

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news