facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί ο Αλέξης Τσίπρας

Αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση της συνόδου κορυφής για το μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Λόγω της άμεσης αναχώρησης του πρωθυπουργού για τις Βρυξέλλες, η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

Αργότερα το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η συνάντηση των δύο ανδρών, που όπως ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, συμφωνήθηκε στη διάρκεια της προχθεσινής τηλεφωνικής συνομιλίας τους, είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 ώρα Ελλάδος.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα, όπου η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων ως χώρα πρώτης εισόδου για τους πρόσφυγες.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει τη σταθερή θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη συνεργασίας των χωρών του Νότου, καθώς και την ανάγκη η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το ζήτημα με βάση την αξία της αλληλεγγύης και ως κοινό ευρωπαϊκό θέμα.

Σημειώνεται επίσης, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα εκπροσωπήσει και τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος δεν μπορεί να παραβρεθεί.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news