facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Έκκληση Αναστασιάδη για το Κυπριακό: Οι ΗΠΑ να ασκήσουν την επιρροή τους στην Τουρκία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να ασκήσουν την επιρροή τους προς την Τουρκία, ώστε να βρεθεί λύση στο Κυπριακό, είναι το μήνυμα που θα μεταφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προς τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι και τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, στις συναντήσεις που θα έχει μαζί τους στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Σικάγο, σε εκδήλωση της τοπικής Κυπριακής Αδελφότητας για την 60ή επέτειο από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, είπε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να είμαι καλής θελήσεως και να θέλω να λύσω το Κυπριακό, μπορεί ο Μουσταφά Ακιντζί να μοιράζεται μαζί μου το όραμα της επανένωσης της πατρίδας, όμως στην Τουρκία εναπόκειται η λύση του προβλήματος».

Προσέθεσε ότι αξιοποιείται η ενεργός εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε εκείνα τα οποία θα συμφωνηθούν στο πλαίσιο της λύσης, να συνάδουν απόλυτα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Απευθυνόμενος στο εσωτερικό μέτωπο, είπε πως δεν είναι αρκετό να λέμε ότι δεν θα δεχθούμε τίποτε λιγότερο από το απόλυτο, αφού, όπως τόνισε, ο κίνδυνος της τουρκοποίησης της Κύπρου είναι υπαρκτός αν δεν εξευρεθεί μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news