facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Άργησε η Τασία και η Κομισιόν δεν εκταμιεύει κονδύλια για το μεταναστευτικό

Συνεχίζεται η οδύσσεια της χρηματικής υποστήριξης που έχει κατανείμει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία της Εθνικής Διαχειριστικής Αρχής από την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως σημείωσε και η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα μετανάστευσης Νατάσα Μπερτό, το υπουργείο μετανάστευσης και η αναπληρώτρια Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, δεν είχαν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτεί ο μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί να αποδεσμευτεί η πρώτη δέσμη των 30 εκατομμυρίων για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα η Νατάσα Μπερτό δήλωσε πως η «κατάσταση παραμένει ως έχει», συνεπώς θα υπάρξει νέα καθυστέρηση στην αποδέσμευση των κεφαλαίων υποστήριξης στις τοπικές αυτοδιοικήσεις του ανατολικού Αιγαίου.

Την ίδια στιγμή η μόνη «βοήθεια» που βλέπουν οι αρχές νησιών όπως η Μυτιλήνη είναι σποραδικά δρομολόγια πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες την Αθήνα ενώ υπαίθριος καταυλισμός με 6.000 μετανάστες έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Δεν υπάρχει πρόοδος επίσης στον μόνιμο μηχανισμό μετεγκατάστασης, τον μηχανισμό που δημιούργησε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Γιούνκερ μαζί με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ και προβλέπει την μετεγκατάσταση μεταναστών πέρα των 40.000 που συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο. Όπως αναφέρει η Επιτροπή, το κολέγιο των Επιτρόπων συνεδριάζει και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατό.

Ερωτηθείς για το αν η ελληνική ή η μεταναστευτική κρίση είναι δυσκολότερη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε πως «η Επιτροπή εργάζεται με τα κράτη μέλη έτσι ώστε να βρεθούν κοινές λύσεις σε κοινά προβλήματα.» «Η εντολή που έλαβε ο Πρόεδρος Γιούνκερ δεν είναι απλή υπόθεση καθώς ο κόσμος διαρκώς αλλάζει και οι πιέσεις αυξάνονται, συνεπώς εργαζόμαστε από την πρώτη μέρα για να βρούμε λύσεις. Δεν πρόκειται να κατατάξουμε τις κρίσεις, θα εργαστούμε για λύσεις.»

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news