facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΝΤ: Επιμένουμε σε μείωση του ελληνικού χρέους

«Πρέπει να περιμένουμε να γίνουν οι εκλογές. Δεν σχολιάζουμε πολιτικές εξελίξεις που είναι σε εξέλιξη». Τη θέση αυτή πήρε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ William Murray απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Θα δουλέψουμε με την επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι, μόλις είναι έτοιμη. Πέρα από αυτό πρέπει να δούμε τι θα γίνει», είπε και ερωτηθείς για το εάν το Ταμείο φοβάται καθυστερήσεις αρκέστηκε να πει ότι «δεν θέλω να μπω σε εικασίες».

Ο ίδιος επανέλαβε τη θέση του Ταμείου ότι θα πρέπει να υπάρξει «σημαντική μείωση χρέους» για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. «Το λέμε εδώ και καιρό ότι για να μετέχουμε στο πρόγραμμα της Ελλάδας πρέπει να υπάρξει σημαντική ελάφρυνση χρέους. Πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Για να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να υπάρχει δημοσιονομική προσαρμογή και μεταρρυθμίσεις πέρα από την ελάφρυνση του χρέους, συμπλήρωσε.

Ο ίδιος είπε ότι δεν γνωρίζει να είναι η Ελλάδα στην ατζέντα του G-20 που θα γίνει στην Αγκυρα το σαββατοκύριακο όπως και το εάν το θέμα θα συζητηθεί στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news