facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Μοσκοβισί: Η ελληνική κρίση ανέδειξε μεγάλα κενά στη λειτουργία της ευρωζώνης

Η ελληνική κρίση και οι διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του Grexit φανέρωσαν την ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων και κενών στο οικοδόμημα της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την πρόταση για δημιουργία υπερ-υπουργού Οικονομικών στη νομισματική ένωση.

Μιλώντας σε συνέδριο στις Βρυξέλλες, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι η αποτροπή τυχόν Grexit είναι ζήτημα αρχών, επισημαίνοντας ότι αν επιτραπεί η έξοδος κρατών-μελών από τη νομισματική ένωση το ευρώ θα υποβαθμιστεί σε ένα σύστημα σταθερών ισοτιμιών, και τέτοια καθεστώτα δεν είναι μακρόπνοα.

Ο επίτροπος Οικονομικών είπε ότι η Κομισιόν εξ αρχής ήταν αποφασισμένη να εμποδίσει το Grexit με κάθε κόστος, εκτιμώντας μάλιστα ότι και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ, αλλά με άμεση εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Αναφερόμενος στα δομικά προβλήματα της ευρωζώνης, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές θα πρέπει να υλοποιηθούν «γρήγορα παρά αργά», ενώ συγκεκριμένα για τον υπερ-υπουργό Οικονομικών, είπε ότι θα πρέπει να ελέγχεται από το Eurogroup αλλά να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Προσέθεσε δε ότι ο σχεδιαζόμενος φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση προϋπολογισμού της ευρωζώνης.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news