facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Λύση για το προσφυγικό αναζητά σήμερα η ΕΕ μετά και τη στροφή της Γερμανίας

Kρίσιμη σύνοδο διεξάγουν σήμερα στις Βρυξέλλες οι 28 υπουργοί Εσωτερικών της Ευρώπης υπό το φως της κίνησης της Γερμανίας να επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία, μπροστά στο τεράστιο κύμα προσφύγων που δέχεται στο έδαφός της.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 16:00 ώρα Ελλάδας αν και διπλωμάτες ανέφεραν ότι το αδιέξοδο δεν είχε αρθεί μέχρι και την Κυριακή το βράδυ.

Οι συνομιλίες με τους αντιπροσώπους των χωρών αυτών θα συνεχιστούν στις Βρυξέλλες σήμερα το πρωί για να συζητηθούν συμβιβασμοί που διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Η ελεύθερη κίνηση ατόμων υπό (την συνθήκη) Σένγκεν είναι ένα μοναδικό σύμβολο της ευρωπαϊκής ένταξης», ανέφερε η Κομισιόν στη δήλωσή της.

«Όμως, η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι μια βελτιωμένη κοινή διαχείρηση των εξωτερικών μας συνόρων και περισσότερη αλληλεγγύη στη διαχείρηση της προσφυγικής κρίσης. Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό το έκτακτο συνέδριο των υπουργών εσωτερικών της Δευτέρας. Χρειαζόμαστε γρήγορη πρόοδο στις προτάσεις της Κομισιόν τώρα», συμπλήρωσε.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα ομόλογό του Άγκελα Μέρκελ αύριο για να συζητήσουν τις αυξανόμενες ροές προσφύγων στην ΕΕ, σύμφωνα με την αυστριακή καγκελαρία.

Σύμφωνα με τον Φάιμαν, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει στενή συνεργασία με τη Γερμανία για το θέμα.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news