facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα Δημοκρατία: Σινιάλο Ντόρας για στήριξη Μεϊμαράκη

Να επιτείνει την πίεση για υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήρθε η Ντόρα Μπακογιάννη, που με παράμβασή της δήλωσε τη στήριξή της στο πρόσωπο του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ εν όψει της εκλογικής διαδικασίας για την ηγεσία του κόμματος. Η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει το βαθύ ρήγμα στο στρατόπεδο των μητσοτακικών.

Όπως σημειώνουν Τα Νέα, η πρώην υπουργός έκλεισε το μάτι στον νυν αρχηγό της ΝΔ συνδέοντας την υποψηφιότητά του με τη διασφάλιση της ενότητας του κόμματος -την οποία, προφανώς, δεν μπορεί να διασφαλίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει ο μοναδικός που έχει επισημοποιήσει την παρουσία του στην εκλογική κούρσα.

Κομματικοί παράγοντες εκτιμούν ότι η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη δεν έγινε τυχαία και δεν αποσκοπούσε μόνο στο να καταδείξει το ενδοοικογενειακό χάσμα.

Πίσω από την αγωνία της για το μέλλον της ΝΔ εκτιμούν ότι υποκρύπτεται και το μήνυμα πως, αν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν επιζητήσει επικύρωση της αρχηγίας του από την κομματική βάση, τότε θα επανεξετάσει και εκείνη την πρόθεσή της να μην μπει στη μάχη της ηγεσίας. Δεν πέρασε απαρατήρητο μάλιστα ότι η ίδια αποφάσισε τελικώς να μη συμμετάσχει στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, όπου αντικαταστάθηκε από τον Ευάγγελο Μπασιάκο.

Το σινιάλο της Ντόρας, εξάλλου, από τις ίδιες πηγές συνδέεται με τη δυστοκία που καταγράφεται στην πλευρά Μεϊμαράκη, ο οποίος εμφανίζεται να μην έχει καταλήξει ακόμη προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί.

Το ραντεβού του με τον Κώστα Καραμανλή προεξοφλείται ότι θα αποδειχθεί καθοριστικό για τις τελικές αποφάσεις του, αλλά το νεφελώδες τοπίο που συντηρεί αναζωπύρωσε χθες το βράδυ τις συζητήσεις στους γαλάζιους διαδρόμους περί υποψηφιότητας του Νίκου Δένδια ή στελέχους της νεότερης γενιάς όπως ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η αινιγματική στάση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, μάλιστα, ο οποίος απέφυγε χθες να κλείσει τα σενάρια για τη δική του συμμετοχή στην εκλογική κούρσα, ενίσχυσε τη φημολογία ότι το στρατόπεδο των καραμανλικών εξετάζει και άλλες υποψηφιότητες.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news