facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

'Υπατη Αρμοστεία: Ρεκόρ προσφύγων στην Ελλάδα - Απαιτείται σύστημα εγγυημένης μετεγκατάστασης

Το σύστημα εγγυημένης μετεγκατάστασης προσφύγων είναι απαραίτητο προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι ροές – ρεκόρ προς την Ευρώπη, ιδίως μέσω Ελλάδας και ΠΓΔΜ, τόνισε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNCHR) Μελίσα Φλέμινγκ, σε συνέντευξη τύπου στη Γενεύη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, ένας αριθμός-ρεκόρ 7.000 σύρων προσφύγων έφθασαν στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας χθες (Δευτέρα), ενώ περίπου 30.000 βρίσκονται σε ελληνικά νησιά, περιλαμβανομένων 20.000 στη Μυτιλήνη, ανέφερε.

Οι πρόσφυγες φθάνουν κατά χιλιάδες στην ΠΓΔΜ και στην Ελλάδα λόγω της δυστυχίας στην πατρίδα τους και στις γειτονικές χώρες, δήλωσε η εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής προσφύγων στην Ελλάδα και άλλες χώρες, όπως η Ουγγαρία.

Επεσήμανε ωστόσο ότι: "Αυτά θα λειτουργήσουν μόνο αν υπάρξει ένα σύστημα εγγυημένης μετεγκατάστασης δια του οποίου οι ευρωπαϊκές χώρες θα λένε, ναι, θα πάρουμε τόσους [πρόσφυγες]. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είναι 200.000 – αυτός είναι ο αριθμός που θεωρούμε ότι χρειάζεται μετεγκατάσταση σε ευρωπαϊκές χώρες".

"Επείγει ακόμη περισσότερο αυτή την εβδομάδα να διεξαχθεί συζήτηση στην Ευρώπη, καθώς πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και η λύση του δεν μπορεί να δοθεί μόνο από τη Γερμανία", δήλωσε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας.

Εντωμεταξύ 4000 πρόσφυγες θα φθάσουν μόνο σήμερα στον Πειραία, από τη Μυτιλήνη.
Η ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και η δημιουργία σχεδίου σε σταθερή βάση είναι οι προτεραιότητες για τη λύση του προσφυγικού προβλήματος, είπε στο ΣΚΑΪ η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστίανα Καλογήρου. Εκτίμησε ότι ο αριθμός των προσφύγων υπερβαίνει τις 20.000 στο νησί και επεσήμανε εκ νέου ότι πρόκειται για ζήτημα ευρωπαϊκό.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news