facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς ο Μητρόπουλος προσπάθησε να γλιτώσει το πρόστιμο δηλώνοντας φτωχός

Έγγραφα ντοκουμέντα που εγείρουν ζήτημα ηθικής τάξης για τον Αλέξη Μητρόπουλο σχετικά με το σκάνδαλο φοροδιαφυγής που εμπλέκεται δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής.

Από τα εν λόγω έγγραφα προκύπτει πως ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής εμφανίστηκε ως φτωχός ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να πετύχει αναστολή του προστίμου των 940.800,55 ευρώ που του έχει καταλογιστεί, ισχυριζόμενος πως τυχόν επιβολή του προστίμου θα καταστρέψει τον ίδιο και την οικογένειά του που βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση και ότι θα επέλθει κοινωνικός και πολιτικός του αποκλεισμός.

Η συγκεκριμένη διεύθυνση του ΥΠΟΙΚ είναι αρμόδια για να επιλύει προσφυγές πολιτών οι οποίοι επικαλούνται οικονομική αδυναμία και αποστολή της είναι να προστατεύει όσους είναι άποροι και δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν τα πρόστιμα.
Ερωτηματικά προκαλεί λοιπόν το γεγονός ότι η εν λόγω διεύθυνση έκανε δεκτή την προσφυγή του κ. Μητρόπουλου και αναβλήθηκε η καταβολή του προστίμου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο επίκουρος Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Γιάννης Δραγάτσης, ζήτησε την άρση της ασυλίας του βουλευτή προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση φοροδιαφυγής.

Επιπλέον, έχει αποφανθεί πλέον για την υπόθεση το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, κρίνοντας ότι η υπόθεση δεν έχει παραγραφεί και ο κ. Μητρόπουλος οφείλει να καταβάλλει πρόστιμο ύψους 375.000 ευρώ.

news247

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news