facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ελληνικό Σήμα σε γαλακτοκομικά

Στην πρώτη απονομή του Ελληνικού Σήματος προέβησαν, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Πλέον, το Ελληνικό Σήμα θα φέρουν δεκάδες γαλακτοκομικά προϊόντα και γάλατα έξι ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς πρώτες το νήμα των αιτήσεων αλλά και εκπλήρωσης των όρων που τίθενται για την απονομή του «έκοψαν» οι επιχειρήσεις: Δέλτα, Όλυμπος, ΝΕΟΓΑΛ, Αρβανίτης Α.Ε., Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων και Γαλακτοκομική Τριπόλεως.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι φορέων, επιχειρήσεων, επιμελητηρίων αλλά και οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων στις οποίες απονεμήθηκε επίσημα το Ελληνικό Σήμα. Στην εκδήλωση τονίστηκε από όλους η ανάγκη επιτάχυνσης των προσπαθειών εκ μέρους των παραγωγικών φορέων και των ενώσεών τους για την εκπόνηση κανονισμών πιστοποίησης των ελληνικών προϊόντων σε ευρύτερο φάσμα κλάδων της ελληνικής οικονομίας.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντ. Παπαδεράκης, ανοίγοντας την εκδήλωση, σημείωσε ότι «η συμβολή του Ελληνικού Σήματος στην προώθηση των προϊόντων και των επιχειρήσεων που αποκτούν δικαίωμα χρήσης του είναι ιδιαίτερης σημασίας. Με αυτόν τον τρόπο προωθούνται τα τοπικά προϊόντα και η τοπική επιχειρηματικότητα, μέρος της οποίας αποτελούν οι μικρές επιχειρήσεις παραγωγών και μεταποιητών προϊόντων. Είναι ένα σημαντικό μέσο ενεργητικής αντίστασης των εγχώριων παραγωγικών δυνάμεων, έναντι της προωθούμενης ισοπέδωσης, μέσω της παγκοσμιοποιημένης αγοράς χωρίς φραγμούς και κανόνες, η οποία αντικειμενικά ευνοεί τους καθετοποιημένους παραγωγικούς ομίλους των πολυεθνικών και πλήττει τη μικρομεσαία παραγωγή».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news