facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Κομισιόν: Τον Οκτώβριο η αξιολόγηση της Ελλάδας

Η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, με στόχο να προλειανθεί ο δρόμος για την έναρξη των συζητήσεων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, επισημαίνουν κορυφαίοι αξιωματούχοι της Κομισιόν, εν όψει του Eurogroup του Σαββάτου.

Μάλιστα, στην επικείμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, αναμένεται να εξεταστούν οι μεταρρυθμίσεις που εντάσσονται στο ελληνικό πρόγραμμα.

Πάντως, οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι η αξιολόγηση δεν δύναται να ξεκινήσει πριν τις 20 Σεπτεμβρίου, λόγω της εκλογικής αναμέτρησης. «Πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα» τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Πιερ Γκραμενιά, μιλώντας στο Reuters.

«Η πρώτη αξιολόγηση είναι ένα υπό διαπραγμάτευση ζήτημα» σπεύδει να επισημαίνει ανώνυμη πηγή της Κομισιόν, εκτιμώντας ότι θα επέλθουν αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα, λόγω της αναμόρφωσης των οικονομικών δεδομένων.

Σημαντικό ρόλο, προσθέτει η ίδια πηγή, θα διαδραματίσουν και τα τεστ - αντοχής των ελληνικών τραπεζών, τα οποία επίσης, αναμένονται εντός του Οκτωβρίου.

Σχετικά με το ζήτημα του χρέους, ο κ. Γκραμενιά απέκλεισε την πιθανότητα ονομαστικής διαγραφής του ελληνικού χρέους. Η βιωσιμότητά του, διευκρίνισε, μπορεί να επέλθει μέσω της παράτασης των ωριμάνσεων.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news