facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Βρέθηκε «ξαφνικά» ο πρόεδρος του Πειθαρχικού για τον καρδιοχειρουργό με το φακελάκι...

Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται τώρα το υπουργείο Υγείας για τη συγκρότηση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ ώστε να εξεταστούν οι περιπτώσεις των επίορκων και να ανακοπεί η επάνοδος τους στα νοσοκομεία, με πιο κραυγαλέα περίπτωση αυτή που αφορά τον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού. Το υπουργείο επικαλέστηκε σε ανακοίνωσή του επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη σκανδαλώδη επιστροφή του γιατρού στο νοσοκομείο, όπου είχε συλληφθεί με το φακελάκι ανά χείρας για να προχωρήσει σε επέμβαση ασθενούς -ο οποίος σημειωτέον τελικά κατέληξε- ότι η συνταξιοδότηση του προέδρου του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου τον περασμένο Ιούλιο δεν είχε επιτρέψει να προχωρήσει πειθαρχικά η διαδικασία.

Η αποκάλυψη από το protothema.gr της αυτοδίκαιης επανόδου του επίορκου καρδιοχειρουργού Α.Τ, στις 15 Σεπτεμβρίου στα καθήκοντά του κινητοποίησε τα αντανακλαστικά των αρμοδίων. Έτσι, με τρεις μήνες καθυστέρηση διορίστηκε στη θέση του προέδρου του ανώτατου πειθαρχικού συμβουλίου του ΕΣΥ η αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κυρία Μεταξία Ανδροβιτσανέα.

Κι ενώ η απόφαση του διορισμού της οδεύει προς τη Διαύγεια, στο υπουργείο Υγείας καλούνται τώρα να αντιμετωπίσουν ένα άλλο ζήτημα, που άπτεται και πάλι της νόμιμης συγκρότησης του Πειθαρχικού Συμβουλίου: την παραίτηση που υπέβαλε η γραμματέας του πειθαρχικού οργάνου! Όπως πληροφορείται το protothema.gr, η γραμματέας του συμβουλίου υπέβαλε παραίτηση, ενώ την ίδια στιγμή η αναπληρώτρια της βρίσκεται σε άδεια εγκυμοσύνης.

Στη νέα εμπλοκή η ηγεσία κατά πληροφορίες προτίθεται να δώσει άμεσα λύση διορίζοντας εκ νέου γραμματέα και αναπληρώτρια γραμματέα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα και να προχωρήσει στις συνεδριάσεις.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news