facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Τόμσεν: Η αξιολόγηση του Οκτωβρίου μπορεί να καθυστερήσει λόγω εκλογών

Ενδεχόμενη καθυστέρηση της αξιολόγησης του Οκτωβρίου λόγω των εκλογών "βλέπει" ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν.

Ενημερώνοντας την Δευτέρα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα, εκτίμησε πως λόγω των εκλογών και του χρόνου που θα απαιτήσει ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης, η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τον ESM είναι πιθανό να καθυστερήσει.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα "πήγαινε" πίσω και η εκταμίευση του τελευταίου μέρους της α' δόσης των 3 δισ. ευρώ αλλά και η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, ένα θέμα που τόσο η Ελλάδα όσο και το ΔΝΤ θέλουν να κλείσει γρήγορα ώστε να συμμετάσχει το Ταμείο κανονικά στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα έως το 2018.

Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα πρέπει να καταβάλλει μέσα στον Σεπτέμβριο 1,5 δισ. ευρώ προς το Ταμείο. Η πρώτη πληρωμή δόσης ύψους 300 εκατ. ευρώ θα γίνει την προσεχή Παρασκευή και θα ακολουθήσει στις 14 Σεπτεμβρίου η καταβολή 337 εκατ. ευρώ, στις 16 Σεπτεμβρίου η πληρωμή 563 εκατ. ευρώ και στις 21 Σεπτεμβρίου η πληρωμή 337 εκατ. ευρώ.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news