facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Σκουρλέτης για Σκουριές: Υπεράνω όλων το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον

Μήνυμα «προς όλες τις κατευθύνσεις ότι πάνω από όλα είναι η το δημόσιο συμφέρον, η προστασία του περιβάλλοντος και η τήρηση των νόμων», απηύθυνε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στο θέμα των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές, στο πλαίσιο της εκδήλωσης παραλαβής του υπουργείου από την υπηρεσιακή ηγεσία.

Ο κ. Σκουρλέτης πρόκειται να συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων στην επιχείρηση, οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο του υπουργείου και στις δηλώσεις του τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά την προεκλογική περίοδο ειπώθηκαν πολλά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως ότι υπήρξε απόφαση του ΣτΕ που ακύρωνε την απόφαση αναστολής ενός μέρους των εργασιών την οποία ο ίδιος υπέγραψε πριν τις εκλογές. Τόνισε επίσης ότι «δεν κινηθήκαμε με κανενός είδους προεκλογική σκοπιμότητα».

Αναφερόμενος στο θέμα των αγωγών φυσικού αερίου (ΤΑΡ και Greek Stream) είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ίδια πολιτική κατεύθυνση, ενώ επανέλαβε ότι κύριο μέλημα είναι να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ.

Μιλώντας δε για τις πολιτικές εξελίξεις ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ξεκινά πιο έμπειρη, πιο ώριμη και πιο γειωμένη».

«Πάμε σε πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, ανταποκρινόμενοι στην εντολή του ελληνικού λαού ο οποίος έδειξε ωριμότητα. Ξέρει τι περιμένει από την κυβέρνηση και εμείς γνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε πράγματα εντός της συμφωνίας αλλά και έξω από αυτήν. Πρέπει να κινηθούμε στους δρόμους της ανάπτυξης με ευαισθησία και κοινωνικό πρόσημο, γι αυτό άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ επελέγη για δεύτερη φορά από τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο του υπουργείου για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη τονίζοντας ότι υπάρχουν δεκάδες ανοιχτά μέτωπα κυρίως στο θέμα της παραγωγής που θα κρίνουν αν η χώρα θα πάει μπροστά ή θα καταρρεύσει.

«Θα συνεχίσουμε», πρόσθεσε, «στην κατεύθυνση που είχαμε αναγγείλει γνωρίζοντας ότι κάναμε λάθη που πρέπει να διορθώσουμε και έχοντας την εικόνα της οικονομικής κατάστασης της χώρας, που δεν είχαμε τον Ιανουάριο».

Ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ότι το θέμα της πετρελαιοκίνησης πρέπει να το δούμε εξ υπαρχής γιατί σε συνθήκες αστικού περιβάλλοντος έχει φανεί ότι δημιουργεί προβλήματα.

Ο απερχόμενος υπουργός Γιάννης Γκόλιας αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Κωστής Μουσουρούλης παρέδωσε στη νέα ηγεσία φάκελο με τις εκκρεμότητες ενώ προειδοποίησε για κίνδυνο απώλειας Κοινοτικών πόρων ύψους 300 εκατ. ευρώ από το προηγούμενο ΕΣΠΑ (2007-2013).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news