facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Η Αθήνα εξετάζει το αίτημα των ΗΠΑ για τις ρωσικές πτήσεις

Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών για άρση των αδειών υπέρπτησης που έχουν δοθεί σε ρωσικά κρατικά αεροσκάφη, για τη μεταφορά βοήθειας στη Συρία, όπως δήλωσε σήμερα Δευτέρα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Η εξέλιξη αυτή διαψεύδει προγενέστερο τηλεγράφημα του ρωσικού κρατικού πρακτορείου RIA Novosti, όπου γινόταν λόγος για απόρριψη του αμερικανικού αιτήματος από την Αθήνα.

Η ίδια πηγή διευκρίνισε πάντως πως, εάν χρειαστεί, οι αποφάσεις για ζητήματα πτήσεων λαμβάνονται σε χαμηλό υπηρεσιακό επίπεδο, και συνεπώς δεν υπάρχει θεσμικό πρόβλημα για την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Σημειώνεται πάντως πως κατά τις τελευταίες ημέρες η Ουάσιγκτον εκφράζει έναν έντονο προβληματισμό για ενδεχόμενα σχέδια εμπλοκής της Ρωσίας στο συριακό εμφύλιο πόλεμο, υπέρ του καθεστώτος Άσαντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Financial Times» και του πρακτορείου Reuters, η Μόσχα πιστεύεται πως έχει προβεί σε ύποπτες κινήσεις που εγείρουν υποψίες για στρατιωτική παρέμβαση – κάποιας μορφής – στη Συρία.

Συγκεκριμένα, οι αμερικανικές Αρχές φέρεται να έχουν εντοπίσει την κατασκευή υποδομών κοντά στο αεροδρόμιο της Λατάκιας, στην δυτική Συρία. Μεταξύ άλλων, έχει τοποθετηθεί στην περιοχή ένα κινητό κέντρο ελέγχου πτήσεων αλλά και προκατασκευασμένα οικήματα για εκατοντάδες ανθρώπους, κίνηση που μπορεί να προοιωνίζει ανάπτυξη προσωπικού – έστω συμβουλευτικού – ή αεροπορικές παρεμβάσεις.

Οι πηγές των δυο μέσων αποσαφήνισαν πως οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν τα κίνητρα ή τις βλέψεις της Ρωσίας.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news